BRATISLAVAFILA 2023

BAFILA blog

Pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej Republiky sa bude v dňoch 1. až 4. júna konať v priestoroch Slovenského národného múzea (vstup z Múzejnej ulice) Národná filatelistická výstava s medzinárodnou účasťou BRATISLAVAFILA 2023.

Viac...

Predaj poštovej známky Návšteva pápeža Františka na Slovensku

Známka venovaná návšteve pápeža Františka sa bude predávať:

Dňa 14. 9.(utorok) bude zriadená príležitostná poštová priehradka (bude v stánku Slovenskej pošty) v Prešove na Nám. 1. Mája. Okrem známok a FDC obálok bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

Dňa 14. 9. bude tak isto príležitostná poštová pečiatka na pošte Košice 1 kde si takisto budete môcť zakúpiť známky a FDC obálky.

Vzhľadom na štátny sviatok (15.9.) a veľmi prísne bezpečnostné opatrenia nám, napriek našej snahe, nebol umožnený predaj pri Bazilike v Šaštíne.

Známky a FDC obálky sú stále k dispozícií u nás v predajni a takisto na našom online obchode na www.pofis.sk.

Viac...

Knižná publikácia k 20. výročiu Poštového múzea

Slovenská pošta, a.s. vydala pri príležitosti 20 rokov Poštového múzea knižnú publikáciu.

Nájdete v nej zaujímavé informácie od začiatku činnosti múzea až po súčasnosť. Kniha je obohatená fotografiami, ktoré dokumentujú podujatia, ako aj fotografiami zbierkových predmetov. V knihe sa nachádza aj kompletný prehľad výstavnej činnosti za 20 rokov a výber najlepších ocenení za známkovú tvorbu.

Viac...

Objavte krásy poštových známok v novej mobilnej aplikácii FILATELISTA

apka

Slovenská pošta je partnerom novej mobilnej aplikácie FILATELISTA, ktorá sprístupňuje slovenské poštové známky. Na svoje si prídu nielen zberatelia, ale aj obdivovatelia známkovej tvorby, pretože prostredníctvom aplikácie si môžu vytvárať vlastné známkové albumy a zakladať do nich elektronické známky podľa vlastného výberu. Aplikácia Filatelista obsahuje úplnú kolekciu poštových známok Slovenskej republiky vydaných Slovenskou poštou od roku 1993 do konca roka 2019. Je dostupná v slovenskom a anglickom jazyku a určená pre deti od 4 rokov.

Viac...

Nová známka bojuje proti klimatickým zmenám

Poštová správa Organizácie Spojených národov (OSN) vydala 27. marca 2020 tlačový list s 10 známkami a kupónmi, ktorý propaguje kampaň „ActNow“ za boj proti klimatickým zmenám. Známky predstavujú 10 činností, ktoré môžu ľudia robiť v každodennom živote.

Viac...

Prvá slovenská poštová známka s videoklipom!

Valentínska známka v podobe obrázkového QR kódu s linkom na videoklip o láske.

Viac...

Celinové pohľadnice

Je všeobecne známe, že bežné pohľadnice nie sú filatelistický materiál – nevydáva ich oficiálny vydavateľ poštových cenín.

Viac...

Medzinárodné odpoveďky (Coupon-réponse International)

POFIS zaradil nedávno do svojej zvláštnej ponuky prvýkrát aj medzinárodnú odpoveďku. Ide o poštovú ceninu, vydávanú Svetovou poštovou úniou už vyše sto rokov, ktorej zberateľský záujem je u nás z dôvodu nedostatku bližších informácií málo rozšírený, avšak v zahraničí sa teší obľube mnohých zberateľov.

Viac...

Publikácia pre deti - Ako začať zbierať známky

Slovenská pošta, a. s. v spolupráci s vydavateľstvom Perfekt, a. s. vydala jedinečnú publikáciu pre deti " Ako zbierať známky". Začínajúci zberatelia sa v nej môžu dozvedieť o histórii známok, získajú cenné rady pri zbieraní známok.

Viac...