Nová známka bojuje proti klimatickým zmenám

Poštová správa Organizácie Spojených národov (OSN) vydala 27. marca 2020 tlačový list s 10 známkami a kupónmi, ktorý propaguje kampaň „ActNow“ za boj proti klimatickým zmenám. Známky predstavujú 10 činností, ktoré môžu ľudia robiť v každodennom živote.

znamka OSN

ActNow je globálna výzva Organizácie Spojených národov k činnosti jednotlivca v oblasti klimatických zmien. Táto kampaň je významnou súčasťou koordinovanej snahy OSN zvyšovať povedomie o zmenách podnebia, posilňovať súvisiace ambície a činnosť a urýchliť implementáciu Parížskej dohody. Kampaň ActNow, ktorá využíva predovšetkým internet a sociálne médiá, má za cieľ vzdelávať jednotlivcov a podporovať ich činnosti, najmä prostredníctvom zmeny spotrebiteľského správania. Zmena zvykov a každodennej rutiny spolu s rozhodnutiami, ktorých následky sú menej škodlivé pre životné prostredie, sú náležitými nástrojmi v boji s klimatickými problémami.

Cieľom klimatickej kampane OSN „ActNow“ je spustiť individuálne kroky v určujúcich otázkach našej doby.

Staňte sa súčasťou hnutia, ktoré vás vyzýva, aby ste sa zapojili a prejavili svoju podporu naliehavým opatreniam v oblasti klimatických zmien!

Známky OSN je možné zakúpiť na stránke: https://unstamps.org/shop/act-now/

Slovenská pošta sa tiež zapojila do tejto iniciatívy a 27. marca vydala poštovú známku s rovnakým dizajnom. Nájdete ju po kliknutí na tento link https://www.pofis.sk/katalog/produkty/znamka-2020-spolocne-vydanie-s-talianskom-milanofil-2020-act-now

Komentáre