Anketa o najkrajšiu poštovú známku 2023

anketa

Zväz slovenských filatelistov v spolupráci so Slovenskou poštou, a. s. a filatelistickým portálom www.postoveznamky.sk vyhlasuje verejnú anketu o najkrajšiu slovenskú poštovú známku vydanú v roku 2023.

Uzávierka ankety je 5. mája 2024.

Účastníci ankety odpovedia na nasledujúcu anketovú otázku:

Ktorú slovenskú poštovú známku vydanú v roku 2023 považujete za najkrajšiu?

Hlasovanie je jednoduché a zaberie menej než 3 minúty:

Pozrite si galériu na našej stránke www.pofis.sk. Vyberte najkrajšiu poštovú známku a hlasujte online na stránke Zväzu slovenských filatelistov.

Vaše hlasy môžete posielať aj poštou na Zväz slovenských filatelistov Radlinského 9 812 11 Bratislava

Anketa, ako každý rok, poslúži na spoznanie názoru filatelistickej verejnosti na súčasnú slovenskú známkovú tvorbu a prispeje k jej ďalšiemu smerovaniu. Preto, čím viac hlasov, tým objektívnejšie budú výsledky.

Každý účastník ankety s platným hlasom získa poštový lístok vydaný Slovenskou poštou, a. s. s prítlačou najkrajšej známky roku a poďakovaním od organizátorov, opečiatkovaný príležitostnou poštovou pečiatkou k vyhláseniu výsledkov ankety.

Vyhlásenie výsledkov ankety je naplánované na júl 2024 v Nitre.

Viac...

To najlepšie z tvorby Františka Horniaka

Putovná výstava "To najlepšie z tvorby Františka Horniaka" pokračuje. Tentokrát sa s Františkom Horniakom môžete stretnúť v Dudinciach. Otvorenie výstavy bude o 15:00 vo vstupnej hale liečebného domu Rubín. Výstava potrvá do 19. apríla.

horniak Dudince

Viac...

Inaugurácia poštovej známky Veľká Noc 2024

inaugurácia veľká noc

Viac...

Slovenská pošta, a.s., obhájila zlatú medailu na majstrovstvách sveta vo filatelii

Slovenská pošta, a.s., už deviatykrát získala zlatú medailu v medzinárodnej súťaži „International Competition Class for Issuing Postal Authorities UPU Members Countries and Their Territories“ organizovanej Svetovou poštovou úniou (UPU), ktorá sa konala na svetovej filatelistickej výstave THAILAND 2023 WORLD STAMP EXHIBITION v hlavnom meste Thajska v Bangkoku od 27. novembra do 2. decembra 2023.

Viac...

Uvedenie poštovej známky v Nitre

pozvánka nitra

Viac...

Inaugurácia známky z emisného radu Osobnosti

bosany

Viac...

Uvedenie poštovej známky Terchovská muzika

Pri príležitosti osláv 10. výročia zapísania Terchovskej muziky do UNESCO, Vás srdečne pozývame na uvedenie poštovej známky "Spoločné vydanie s Azerbajdžanom: Terchovská muzika". Akcia sa uskutoční 5. decembra o 17:00 v Terchovskej galérii umenia.

Na podujatí bude zriadená príležitostná poštová priehradka a bude k dispozícii príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

Uvedenie poštovej známky Vianoce: Slovenské ľudové rezbárstvo

Opäť pozývame do Oravskej galérie v Dolnom Kubíne na uvedenie poštovej známky. Tentokrát 8. decembra 2023 o 15:30 slávnostne uvedieme vianočnú poštovú známku.

Viac...

Výstava "Po koľajniciach k adresátovi"

výstava PM

Srdečne pozývame na výstavu v Poštovom múzeu.

Termín: 15. 11. 2023 – 28. 3. 2024 Miesto: výstavné priestory Slovenskej pošty, a. s., Poštového múzea, Partizánska cesta 9, Banská Bystrica Sprístupnenie: v pracovných dňoch od 8,00 do 15,30 hod.

Vlaková pošta na obdobie viac ako jeden a pol storočia významným spôsobom ovplyvnila doručovanie poštových zásielok. Jej vznik priamo súvisel s budovaním železničných tratí a postupným zavádzaním železničnej dopravy v 1. polovici 19. storočia. Od prvej jazdy železničného vozňa špeciálne upraveného do podoby poštového ambulantného triediaceho pracoviska na trati Birmingham – Liverpool v roku 1838 vlaková pošta expandovala do mnohých krajín sveta. Na území habsburskej monarchie sa prvé poštové vozne objavili v roku 1850.

Viac...

František Horniak - To najlepšie z tvorby

Srdečne pozývame na pokračovanie série výstav Františka Horniaka - To najlepšie z tvorby. Tentokrát bude výstava prezentovaná v Rišňovciach.

Otvorenie výstavy bude 9. 11. 2023 o 16.00. Na akcii bude zriadená príležitostná priehradka POFIS a bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

pozvánka Horniak Rišňovce

Viac...