To najlepšie z tvorby Františka Horniaka

Putovná výstava "To najlepšie z tvorby Františka Horniaka" pokračuje. Tentokrát sa s Františkom Horniakom môžete stretnúť v Dudinciach. Otvorenie výstavy bude o 15:00 vo vstupnej hale liečebného domu Rubín. Výstava potrvá do 19. apríla.

horniak Dudince

Viac...

Slovenská pošta, a.s., obhájila zlatú medailu na majstrovstvách sveta vo filatelii

Slovenská pošta, a.s., už deviatykrát získala zlatú medailu v medzinárodnej súťaži „International Competition Class for Issuing Postal Authorities UPU Members Countries and Their Territories“ organizovanej Svetovou poštovou úniou (UPU), ktorá sa konala na svetovej filatelistickej výstave THAILAND 2023 WORLD STAMP EXHIBITION v hlavnom meste Thajska v Bangkoku od 27. novembra do 2. decembra 2023.

Viac...

Výstava "Po koľajniciach k adresátovi"

výstava PM

Srdečne pozývame na výstavu v Poštovom múzeu.

Termín: 15. 11. 2023 – 28. 3. 2024 Miesto: výstavné priestory Slovenskej pošty, a. s., Poštového múzea, Partizánska cesta 9, Banská Bystrica Sprístupnenie: v pracovných dňoch od 8,00 do 15,30 hod.

Vlaková pošta na obdobie viac ako jeden a pol storočia významným spôsobom ovplyvnila doručovanie poštových zásielok. Jej vznik priamo súvisel s budovaním železničných tratí a postupným zavádzaním železničnej dopravy v 1. polovici 19. storočia. Od prvej jazdy železničného vozňa špeciálne upraveného do podoby poštového ambulantného triediaceho pracoviska na trati Birmingham – Liverpool v roku 1838 vlaková pošta expandovala do mnohých krajín sveta. Na území habsburskej monarchie sa prvé poštové vozne objavili v roku 1850.

Viac...

František Horniak - To najlepšie z tvorby

Srdečne pozývame na pokračovanie série výstav Františka Horniaka - To najlepšie z tvorby. Tentokrát bude výstava prezentovaná v Rišňovciach.

Otvorenie výstavy bude 9. 11. 2023 o 16.00. Na akcii bude zriadená príležitostná priehradka POFIS a bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

pozvánka Horniak Rišňovce

Viac...

Otvorenie výstavy F. Horniaka v Leviciach

Srdečne pozývame na pokračovanie putovnej výstavy Františka Horniaka. Tentokrát bude otvorenie 2. októbra o 16:00 v CK JUNIOR v Leviciach.

Na podujatí bude zriadená priehradka POFIS a bude k dispozícii príležitostná poštová pečiatka.

pozvánka levice

Viac...

Uvedie poštovej známky 175. výročie železníc na Slovensku

Pozvánka ZSR

Na podujatí bude zriadená príležitostná priehradka POFIS a k dispozícii bude príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

František Horniak - To najlepšie z tvorby

Srdečne pozývame na pokračovanie série výstav Františka Horniaka - To najlepšie z tvorby. Tentokrát bude výstava prezentovaná v galérii Jabloň v Prievidzi.

Otvorenie výstavy bude 15. 6. 2023 o 17.00 (Falešníka 6, Prievidza). Na akcii bude zriadená príležitostná poštová priehradka pošty Prievidza 1.

Viac...

BRATISLAVAFILA 2023

BAFILA blog

Pri príležitosti 30. výročia vzniku Slovenskej Republiky sa bude v dňoch 1. až 4. júna konať v priestoroch Slovenského národného múzea (vstup z Múzejnej ulice) Národná filatelistická výstava s medzinárodnou účasťou BRATISLAVAFILA 2023.

Viac...

Derniéra výstavy Petra Uchnára v Banskej Bystrici

derniera

Na podujatí bude zriadená príležitostná poštová priehradka pošty Banská Bystrica 1. Predávať sa bude aj katalóg venovaný výstave: "Peter Uchnár: Maľba, Ilustrácia, Grafika".

Viac...

Inaugurácia poštovej známky venovanej Viktorovi Kubalovi

Pozývame Vás na inauguráciu poštovej známky, ktorá je venovaná významnému slovenskému výtvarníkovi, karikaturistovi, scenáristovi a filmovému režisérovi Viktorovi Kubalovi. Na akcii bude zriadená príležitostná poštová priehradka pošty Svätý Jur.

pozvánka V. Kubal

Viac...