Otvorenie výstavy Petra Uchnára: Plocha - priestor - príbeh

uchnár blog

Odjakživa ho to ťahalo k maľbe, no napokon sa jeho prácou stala ilustrácia. Možno aj preto jeho ilustrácie vyzerajú ako malé maľby vtesnané do stránok kníh. Absolvent ateliéru voľnej grafiky a knižnej ilustrácie prof. Dušana Kállaya a istú dobu aj jeho asistent na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, pán Peter Uchnár, prichádza so svojimi výstavnými dielami do Banskej Bystrice.

Viac...

Vernisáž výstavy Františka Horniaka v Banskej Bystrici

Pozývame Vás na posledné otvorenie putovnej výstavy Františka Horniaka, ktoré sa uskutoční 13.12. o 15:30 vo výstavných priestoroch Poštového múze v Banskej Bystrici.

Viac...

Otvorenie výstavy Františka Horniaka v Piešťanoch

horniak vystava

Pozývame Vás na otvorenie putovnej výstavy "To najlepšie z tvorby Františka Horniaka" ktoré sa tentokrát uskutoční 8.11. 2022 o 15:30 v Dome umenia v Piešťanoch.

Viac...

Uvedenie poštovej známky venovanej Alešovi Votavovi

votava

Viac...

Otvorenie výstavy "To najlepšie z tvorby"

horniak

Viac...

Výstava CITIUS, ALTIUS, FORTIUS /Olympijské motívy vo filatelii

vystava PM

Olympijské hry sú v súčasnosti najväčší svetový športový sviatok priťahujúci zakaždým pozornosť obyvateľov celej planéty. Vo väčšine športových disciplín je úspech na olympijských hrách považovaný za to najvýznamnejšie, čo môže športovec vo svojej športovej kariére dosiahnuť.

Viac...

Celoslovenský zraz historických železničných vozidiel

baner rendez

Počas podujatia RENDEZ 2022 Vás pozývame do nášho poštového vozňa, kde bude inštalovaná výstava "Po koľajniciach k adresátovi". Bohatú históriu prepravy poštových zásielok po železnici predstaví sprievodným textom aj množstvom historických dobových fotografií zobrazujúcich rôzne typy poštových vozňov, aj ľudí pri nakladaní, spracúvaní a vykladaní poštových zásielok. Celkový obraz témy dotvárajú aj mapky tratí, obrázky listov prepravených vlakovou poštou, odtlačky pečiatok vlakovej pošty a veľa ďalších zaujímavostí.

Viac...

Inaugurácia poštovej známky

holic blog

Pozývame Vás na inauguráciu poštovej známky z emisného radu Krásy našej vlasti: Kaštieľ Márie Terézie v Holíči, ktorá sa uskutoční 10. júna 2022 o 16.00 hod. vo výstavných a expozičných priestoroch Holíčského zámku.

Súčasťou podujatia bude aj vernisáž výstavy známkového tvorcu Martina Činovského.

Na podujatí bude zriadená príležitostná poštová pečiatka a bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

Otvorenie výstavy Františka Horniaka

Horniak výstava

Spolok pre záchranu kultúrneho a prírodného dedičstva našich predkov Zlaté Moravce, Mesto Zlaté Moravce a Slovenská pošta, a.s., si vás dovoľujú pozvať na otvorenie výstavy "To najlepšie z tvorby FRANTIŠKA HORNIAKA".

Akcia sa uskutoční 9. 6. 2022 o 15.00 hod. v Mestskom stredisku kultúry a športu na Nám A. Hlinku 1, v Zlatých Moravciach.

Výstava bude spojená s uvedením poštovej známky UMENIE: Klaňanie troch kráľov zo Zlatých Moraviec.

Na podujatí bude zriadená príležitostná poštová priehradka a k dispozícii bude aj príležitostná poštová pečiatka.

Viac...

200. výročie narodenia Jána Palárika a 54. ročník Palárikovej Rakovej

rakova

Slovenská pošta vydala pri príležitosti 200. výročia narodenia Jána Palárika poštový lístok s prítlačou.

V stredu 27. apríla, na otvorení 54. ročníka Palárikovej Rakovej, zriadime v pamätnej izbe Jána Palárika v Rakovej príležitostnú poštovú priehradku. Priehradka bude zriadená od 10:00 do 13:00. Na podujatí bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

Podrobný program celého ročníka Palárikovej Rakovej nájdete TU

Viac...