Otvorenie výstavy Petra Uchnára: Plocha - priestor - príbeh

uchnár blog

Odjakživa ho to ťahalo k maľbe, no napokon sa jeho prácou stala ilustrácia. Možno aj preto jeho ilustrácie vyzerajú ako malé maľby vtesnané do stránok kníh. Absolvent ateliéru voľnej grafiky a knižnej ilustrácie prof. Dušana Kállaya a istú dobu aj jeho asistent na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave, pán Peter Uchnár, prichádza so svojimi výstavnými dielami do Banskej Bystrice.

Pozývame vás 9. 2 .2023 (štvrtok) na otvorenie výstavy známkovému tvorcovi Petrovi Uchnárovi. Vernisáž sa uskutoční o 16:00 v Thurzovom dome, Nám. SNP 4 v Banskej Bystrici.

Na akcii bude zriadená príležitostná poštová priehradka. K výstave sme vydali poštový lístok s prítlačou a bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

Výstava bude pre verejnosť otvorená od 10. 2. 2023 do 14. 5. 2023 a to na dvoch miestach v Banskej Bystrici. Ilustrácie, maľby, grafiky a voľnú tvorbu si môžete pozrieť vo výstavných priestoroch Thurzovho domu a známkovú tvorbu budete mať možnosť vidieť v priestoroch Poštového múzea.

plagát

Komentáre