Výstava 5P Rudolfa Cigánika v Poštovom múzeu

ciganik

Príďte sa pozrieť do Poštového múzea v Banskej Bystrici, kde aktuálne pripravujeme zaujímavú výstavu jedného z najlepších známkových tvorcov Rudolfa Cigánika.

Poštové múzeum presne po 11 rokoch opäť prináša tvorbu tohto umelca tentoraz prostredníctvom výstavy 5P Rudolfa Cigánika s podtitulom 5 portrétov slovenských osobností v známkovej tvorbe.

Viac...

„Vesmír a šachy – moja veľká láska“

vystava rusko

Viac...

Výstava Poštového múzea "Pošta a poštár"

Pozývame Vás pozrieť si novú výstavu Poštového múzea "Pošta a poštár: Eugen Zental v poštových službách 1906 - 1948"

Termín: 24. 9. 2021 – 10. 1. 2022

Miesto: výstavné priestory Slovenskej pošty, a. s., Poštového múzea, Partizánska cesta 9, Banská Bystrica

Sprístupnenie: v pracovných dňoch od 8,00 do 15,30 hod.

Volal sa Eugen (Jenö) Zental (Zentál) a od roku 1906 až do roku 1948 bol 42 rokov poštárom, presnejšie poštovým úradníkom. V poštových službách zažil tri rôzne politické režimy, cisársku Rakúsko-uhorskú monarchiu, demokratické Československo, ako aj vojnovú Slovenskú republiku.

Viac...

Národná filatelistická výstava jednorámových exponátov Nitra 2021

V mene organizátorov národnej filatelistickej výstavy Vás pozývame na jej otvorenie.

pozvánka nitra

Viac...

Drezinový deň a výstava Poštového múzea

Navštívte v sobotu 4. septembra staré rušňové depo v Bratislave a okrem drezín si môžete pozrieť aj výstavu venovanú doprave, ktoré pripravilo Poštové Múzeum.

Viac...

Otvorenie výstavy "Archeológia a filatelia"

DNV

Viac...

Výstava Technické pamiatky na poštových známkach a inaugurácia poštovej známky

baner solivar

Viac...

Výstava „Bye-Bye COVID-19“

covid

Termín konania výstavy. 4. 5. – 21. 8. 2021 Miesto: Výstavné priestory Poštového múzea, partizánska cesta 9, Banská Bystrica Kurátor výstavy: Mgr. Martin Vančo, PhD.

Viac...

Výstava "Pošta s vôňou Vianoc"

Slovenská pošta, a. s., Poštové múzeum v Banskej Bystrici pripravilo pre deti a dospelých novú výstavu s vianočnou tematikou s názvom "Pošta s vôňou Vianoc" Výstava bude otvorená vo výstavných priestoroch generálneho riaditeľstva SP, a. s., v dňoch od 13.11.2020 – do 29.1.2021. Hlavnou témou výstavy je symbolika Vianočných sviatkov, ktorá je predstavená prostredníctvom motívov a výtvarných návrhov slovenských poštových známok zo zbierok Poštového múzea v Banskej Bystrici, doplnená výberom pohľadníc zo súkromnej zbierky zberateľa Alexandra Urminského a so svetom prepojená prostredníctvom tematicky vyselektovaných známok zo svetovej poštovej výmeny.

Viac...

Prvý parný deň 2020

Príďte v sobotu 27. júna do Železničné múzeum Bratislava východ a okrem výborného programu si budete môcť pozrieť aj výstavu "Železnice na svetových známkach". Výstavu pripravilo Poštové múzeum a bude inštalovaná priamo v našom poštovom vozni.

Ako pamiatku na tento deň si budete môcť zakúpiť známku s personalizovaným kupónom, ktorá je venovaná tejto výstave. Zároveň bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

zpk

vlaky

Viac o celom podujatí nájdete TU

Viac...