Prvý parný deň 2020

Príďte v sobotu 27. júna do Železničné múzeum Bratislava východ a okrem výborného programu si budete môcť pozrieť aj výstavu "Železnice na svetových známkach". Výstavu pripravilo Poštové múzeum a bude inštalovaná priamo v našom poštovom vozni.

Ako pamiatku na tento deň si budete môcť zakúpiť známku s personalizovaným kupónom, ktorá je venovaná tejto výstave. Zároveň bude k dispozícii aj príležitostná poštová pečiatka.

zpk

vlaky

Viac o celom podujatí nájdete TU

Viac...

Otvorenie výstavy k 20. výročiu Poštového múzea

Poštové múzeum je opäť otvorené!

Od 15. 5.2020 opäť otvárame naše priestory pripravené pre Vašu bezpečnú a príjemnú prehliadku stálej expozície a aktuálnej výstavy k 20. výročiu Poštového múzea.

Neprístupný ponechávame len priestor Detskej pošty. Pri návšteve Vás prosíme o dodržiavanie a akceptovanie nasledovných pravidiel:

  1. Noste rúška alebo inú vhodnú ochranu tváre.
  2. Pri vstupe si vydezinfikujte ruky pripraveným dezinfekčným prípravkom.
  3. Do výstavných priestorov vstupujte max. v dvojiciach (nevzťahuje sa na rodinu s deťmi).
  4. Udržiavajte odstup min. 2 m.

Tešíme sa na Vašu návštevu.

Viac...

Architektúra na malej ploche

PM1

PM2

Viac...

Výstava Tri podoby M. R. Štefánika

Rok 2019 bol na Slovensku vyhlásený za rok Milana Rastislava Štefánika, od ktorého tragickej smrti uplynulo už 100 rokov. Slovenská pošta, a. s., Poštové múzeum sa k rôznym podujatiam, ktoré sa doteraz pri tejto príležitosti uskutočnili pripája výstavou predstavujúcou M. R. Štefánika v troch podobách - ako astronóma, ktorý pre astronomické pozorovania precestoval aj odľahlé končiny sveta, ako vojaka 1. svetovej vojny zameraného najmä na rodiace sa vojenské letectvo, a nakoniec ako politika diplomaticky pôsobiaceho v prospech vzniku Československej republiky.

Viac...

Slávnostné otvorenie výstavy k 50. výročiu ZSF

Otvorenie výstavy 50. výročie ZSF

Viac...

TANGRAM ROSTOKA − Typo:grafik_a poštová známka

Slovenská pošta, a.s., POFIS a Poštové múzeum v spolupráci s BIBIANOU − Medzinárodným domom umenia pre deti pripravili výstavu TANGRAM ROSTOKA − Typo:grafik_a poštová známka.

Výstava bude od 25. apríla 2019 do 27. septembra 2019 otvorená vo výstavných priestoroch Poštového múzea na Partizánskej ceste č. 9 v Banskej Bystrici.

PPP Rostoka

Viac...

TANGRAM ROSTOKA − Typo:grafik_a poštová známka

BIBIANA Medzinárodný dom umenia pre deti v Bratislave v dňoch 28.2.2019 – 14.4.2019, a Poštové múzeum v Banskej Bystrici v dňoch 25.4. – 28.9.2019 organizujú výstavu jednému z najvýznamnejších grafických dizajnérov súčasnosti Vladislavovi Rostokovi pod názvom TANGRAM ROSTOKA − Typo:grafik_a poštová známka.

Rostoka_TANGRAM

Viac...

Výstava „Pečiatka v poštových službách“

Slovenská pošta, a. s., Poštové múzeum Vás srdečne pozýva na výstavu pod názvom

„Pečiatka v poštových službách“

Výstava bude sprístupnená od 28. novembra 2018 od 10:00 hod. do 12. apríla 2019 vo výstavných priestoroch Poštového múzea, v budove Slovenskej pošty, a. s., Partizánska cesta 9, Banská Bystrica. V deň sprístupnenia výstavy bude verejnosti k dispozícii príležitostná poštová pečiatka, ktorej autorom je Marek Čapkovič.

Viac...

FILATELISTICKÁ VÝSTAVA C-S SALON 2018

V dňoch 27. októbra – 4. novembra 2018 sa pri príležitosti 100. výročia vzniku Československej republiky, 100. výročia vydania prvej československej poštovej známky a 25 rokov známkovej tvorby Slovenskej republiky bude konať Jubilejná filatelistická výstavy CS SALON 2018

Miesto konania: výstavná Galéria na Západnej terase Bratislavského hradu. Otvorené denne 9:00 - 17:00 hod. (4. 11. 2018 do 16:00 hod.), vstup voľný.

Nesúťažná výstava s prezentáciou ukážok z klasických exponátov a zo zbierok slovenských a českých vystavovateľov.

  • výstavných paneloch v sekciách:
  • Slovensko v Rakúsko-Uhorskej monarchii
  • sv. vojna
  • sv. vojny – Rusko, Francúzsko, Taliansko
  • Vznik Československa a začleňovanie Slovenska do nového štátu
  • Prvé československé známky – Hradčany
  • Československo 1918-1939, viaceré vydania so vzťahom k Slovensku
  • svetovej vojny
  • Československo 1945-1992
  • Slovenská republika 1993-2018
  • filatelistických vzácností slovenskej filatelie.

150-stranový výstavný katalóg s prezentáciou každého exponátu a šiestimi populárno-odbornými článkami, s filatelistickou prílohou • Poštové lístky • Príležitostná poštová pečiatka •

CS Salon 2018

Viac...

Výstava Jozefa Baláža

Slovenská pošta, a. s., Poštové múzeum Vás srdečne pozýva na výstavu pod názvom Jozef Baláž: „...srdcu najmilšie...“ výstava Baláž

Viac...