Objavte krásy poštových známok v novej mobilnej aplikácii FILATELISTA

apka

Slovenská pošta je partnerom novej mobilnej aplikácie FILATELISTA, ktorá sprístupňuje slovenské poštové známky. Na svoje si prídu nielen zberatelia, ale aj obdivovatelia známkovej tvorby, pretože prostredníctvom aplikácie si môžu vytvárať vlastné známkové albumy a zakladať do nich elektronické známky podľa vlastného výberu. Aplikácia Filatelista obsahuje úplnú kolekciu poštových známok Slovenskej republiky vydaných Slovenskou poštou od roku 1993 do konca roka 2019. Je dostupná v slovenskom a anglickom jazyku a určená pre deti od 4 rokov.

Používateľ aplikácie si môže jednotlivé známky uložiť do svojho albumového listu, môže si pozrieť ich grafický detail, prečítať informácie o známkach a zoznámiť sa so súvisiacimi produktmi, ako napríklad obálky prvého dňa (FDC) a príležitostné poštové pečiatky. Kolekcie slovenských známok si môže užívateľ vyskladať do preddefinovaných albumových listov zo zvolených zásobníkov známok. Aplikáciu si môžu stiahnuť zatiaľ len používatelia Apple, pripravuje sa aj verzia pre Androidy.

apka 1

Aplikácia Filatelista obsahuje 10 albumov, ktoré zobrazujú všetky slovenské známky a filatelistické produkty vydané od vzniku samostatnej Slovenskej republiky v roku 1993 do súčasnosti, resp. do konca roka 2019. Jeden album slovenských známok je dostupný zadarmo a na otvorenie všetkých ostatných 9 albumov je potrebné uhradiť symbolickú sumu 2,30 EUR. Aplikácia obsahuje aj demo - ukážku albumov známok štátu Kanada, ktorá sa ako jedna z prvých krajín na svete zapojila do tohto unikátneho projektu zameraného na rozvoj ušľachtilej zberateľskej disciplíny − filatelie. Autorom vyvinula spoločnosť MAPLE PRESS s.r.o.

apka 3

Verziu pre Iphone nájdete TU

Verziu pre Ipad nájdete TU

Komentáre