Uvedenie poštovej známky "Ochrana prírody"

hadiar

Viac...

Výsledky Ankety o najkrajšiu známku minulého roka

Do ankety o najkrajšiu poštovú známku za rok 2023 sa zapojilo 854 respondentov z 10 krajín.

Po spočítaní všetkých hlasov vyhrala poštová známka "1400. výročie vzniku Samovej ríše". Autorom výtvarného návrhu je akad. mal. Igor Piačka.

Druhá v poradí je poštová známka z emisného radu Ochrana prírody "Včely", kde autorom emisie je prof. Dušan Kállay a autorom rytiny doc. Martin Činovský. Na treťom mieste sa umiestnila známka "Spoločné vydanie s Arménskom: Kostolík sv. Juraja v Nitrianskej Blatnici", autorom známky je akad. mal. Peter Augustovič.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 27. júla. 2024 v Divadle Andreja Bagara v Nitre. Slovenská pošta vydá pri tejto príležitosti, poštový lístok s vyobrazením najkrajšej poštovej známky. Každý kto zahlasoval v ankete a uviedol korektne adresu, dostane tento poštový lístok aj s ďakovným textom poštou.

výsledky anketa

Viac...

Poštové známky so značkou EUROPA - Hlasovanie za najkrajšiu známku

Emisný rad poštových známok so značkou EUROPA je vydavateľským projektom európskej asociácie poštových operátorov PostEurop. Asociácia síce bola založená v roku 1993 teda pred 31 rokmi, vydávanie týchto poštových známok však má oveľa dlhšiu tradíciu. Prvá poštová známka s logom EUROPA bola vydaná už v roku 1956 a jej emitovanie iniciované Radou Európy.

Viac...

Dočasne nefunkčné webové stránky

Vážení zákazníci, v dňoch 02. 05. 2024 od 22:00 hod. do 03. 05. 2024 02:00 hod. budú z dôvodu odstávky servera dočasne nefunkčné tieto weby: www.posta.sk, www.pofis.sk, www.mojaznamka.sk. Počas výpadku sa vám bude zobrazovať informácia o ich nedostupnosti. Za prípadné komplikácie sa vám ospravedlňujeme.

Viac...

100 rokov leteckej linky Praha-Bratislava-Košice

pozvánka letectvo

Viac...

Výstava od telegrafu k internetu

Slovenská pošta, a.s., Poštové múzeum, Stredoslovenské múzeum – kultúrna inštitúcia Banskobystrického samosprávneho kraja v spolupráci s dlhoročným odborníkom na internetové siete - spoločnosťou BBXNET pripravili pre návštevníkov Poštového múzea a Thurzovho domu spoločnú výstavu "Od telegrafu k internetu".

pozvánka

Viac...

Uvedenie poštovej známky

skalka

Viac...

Putovná výstava "To najlepšie z tvorby Františka Horniaka" v Trenčíne

Putovná výstava "To najlepšie z tvorby Františka Horniaka" pokračuje. Tentokrát sa s Františkom Horniakom môžete stretnúť v Trenčín. Otvorenie výstavy bude o 16:00 v kultúrno-informačnom centre na Mierovom nám. v Trenčíne. Výstava potrvá do 20. mája.

Na výstave bude zriadená priehradka POFIS a bude k dispozícii príležitostná poštová pečiatka.

horniak TN

Viac...

Anketa o najkrajšiu poštovú známku 2023

anketa

Zväz slovenských filatelistov v spolupráci so Slovenskou poštou, a. s. a filatelistickým portálom www.postoveznamky.sk vyhlasuje verejnú anketu o najkrajšiu slovenskú poštovú známku vydanú v roku 2023.

Uzávierka ankety je 5. mája 2024.

Účastníci ankety odpovedia na nasledujúcu anketovú otázku:

Ktorú slovenskú poštovú známku vydanú v roku 2023 považujete za najkrajšiu?

Hlasovanie je jednoduché a zaberie menej než 3 minúty:

Pozrite si galériu na našej stránke www.pofis.sk. Vyberte najkrajšiu poštovú známku a hlasujte online na stránke Zväzu slovenských filatelistov.

Vaše hlasy môžete posielať aj poštou na Zväz slovenských filatelistov Radlinského 9 812 11 Bratislava

Anketa, ako každý rok, poslúži na spoznanie názoru filatelistickej verejnosti na súčasnú slovenskú známkovú tvorbu a prispeje k jej ďalšiemu smerovaniu. Preto, čím viac hlasov, tým objektívnejšie budú výsledky.

Každý účastník ankety s platným hlasom získa poštový lístok vydaný Slovenskou poštou, a. s. s prítlačou najkrajšej známky roku a poďakovaním od organizátorov, opečiatkovaný príležitostnou poštovou pečiatkou k vyhláseniu výsledkov ankety.

Vyhlásenie výsledkov ankety je naplánované na júl 2024 v Nitre.

Viac...

To najlepšie z tvorby Františka Horniaka

Putovná výstava "To najlepšie z tvorby Františka Horniaka" pokračuje. Tentokrát sa s Františkom Horniakom môžete stretnúť v Dudinciach. Otvorenie výstavy bude o 15:00 vo vstupnej hale liečebného domu Rubín. Výstava potrvá do 19. apríla.

horniak Dudince

Viac...