Uvedenie poštovej známky 400. výročie smrti Košických mučeníkov

!!!POZOR!!!ZMENA MIESTA USKUTOČNENIA PODUJATIA!!!

Uvedenie poštovej známky sa uskutoční priamo oproti Kostolu Jezuitov na Štefánikovej 3 v Nádvorí – Malý Berlín, 1. posch.

Uvedenie poštovej známky 400. výročie smrti Košických mučeníkov

Komentáre

  • Tono 19. aug 2019 @14:44

    Preco su k tejto znamke dve akcie, resp. naco to robi po niekolkych dni po Kosiciach aj Trnava, ked ide o Kosickych mucenikov ?

  • Veronika Vančová (POFIS) 20. aug 2019 @08:55

    Dobrý deň, akciu organizujú jednotlivé kluby filatelistov a niekedy býva vo zvyku mať viacero akcií k vydaniu poštovej známky. Nepísané pravidlo je, že v deň vydania je to inaugurácia a v iné dni uvedenie poštovej známky.

  • m_gerec 20. aug 2019 @12:10

    Inaugurácia v Košiciach bola dohodnutá až po Trnavskej a nezávisle od nej. Príležitostná poštová priehradka bude fungovať už od 14:30, predpokladám, že sa predstavia obaja výtvarníci p. Čapka i p. Česla a zberateľom venujú autogram. Je to naša prvá inaugurácia, tak dúfajme, že dopadne dobre...
    M. Gerec, predseda KF 54-01 Košice

  • micka 27. aug 2019 @11:45

    Omyl, p. Gerec, o uvedení sme rozhodli po komunikácii s p. Dobálom až potom, ako sme sa dozvedeli že bude inaugurácia v Košiciach. A v Trnave preto, že sv. Marek Križin bol v Trnave riaditeľ Kapitulskej školy a rozhodnutím kardinála P. Pazmáňa boli ostatky mučeníkov z kláštora klarisiek r.1635 prerozdelené do kostola sv. Anny a jezuitom do kostola najsv. trojice, kde sú doteraz.. Vdp. J. Vallo v kartičke FDC o známke o tom nepíše, tak uvedenie u nás má logiku.