Pridať do obľúbených

Na sklade 723 ks

Ochrana prírody: Drop fúzatý Číslo emisie
505
Dátum vydania
14.10.2011
Nomin. hodnota
1.10 €
Predajná cena
1.10 €

Drop fúzatý (Otis tarda) je naším najťažším lietajúcim vtákom. Dorastá do výšky vyše jedného metra s rozpätím krídel až 2,5 metra a najťažšie jedince môžu mať hmotnosť až 22 kilogramov. Tento pôvodne stepný vták u nás obýva poľnohospodársku krajinu do nadmorskej výšky 300 m n. m. Živí sa rastlinnou aj živočíšnou potravou, z rastlinnej sú to najmä listy, puky, kvety, celé rastliny poľných plodín aj burín, len v malej miere požiera tvrdšie semená. V živočíšnej potrave je zastúpený predovšetkým hmyz, príležitostne však chytá aj menšie stavovce, napr. hraboše, myši, jašterice či dokonca mláďatá vtákov. Hniezdi na zemi, obvykle v porastoch obilnín...

Zobraziť viac

Podobné produkty

  • Stránka z 22
  • Stránka z 22
Pripojte sa k nám na facebooku