Tento produkt je nepredajný

Tento produkt je súčasťou nasledujúcich produktov

Ochrana prírody - Medveď hnedý Číslo emisie
240
Dátum vydania
10.07.2001
Nomin. hodnota
14.00 Sk

Medveď hnedý (Ursus arctos L.) Najväčší európsky mäsožravec. Pôvodne osídľoval takmer celú Európu, severnú a strednú Áziu, v Severnej Amerike vytvára viacero poddruhov. V súčasnosti sa v Európe súvislejšie vyskytuje len v Škandinávii a na východe kontinentu, izolované populácie sú v Pyrenejach, v Abruzách, na Balkáne a v Karpatoch. Na našom území žije v lesných komplexoch stredného a severného Slovenska v nadmorských výškach 700 - 1500 m. Robustné telo je dlhé 150 - 220 cm, výška v kohútiku 90 - 125 cm, hmotnosť 150 - 350 kg. Sfarbenie dlhej srsti je premenlivé, bledohnedé až čiernohnedé, medvieďatá majú svetlý hrdelný pás. Medve...

Zobraziť viac

Podobné produkty

  • Stránka z 22
  • Stránka z 22
Pripojte sa k nám na facebooku