Znak Slovenskej republiky

Pridať do obľúbených
  • oravec.p 18. január 2021 @13:40

    Dobrý den, chcel by som sa informovať, či sa neuvažuje nad vydaním poštovej znamky so slovenským štátnym znakom. Poštová známka z 1. januára 1993 bola nádherná, a keďže už dvanásť rokov platíme eurom, bolo by zaujímavé opätovne vydať znamku so znakom SR v eurovej nominálnej hodnote. Určité štylizácie síce boli vydané, podľa mňa však príliš modernisticky zobrazené. Znak ma presné špecifiká a bolo by dobre ich dodržať aj v známkovej podobe. Ďakujem Peter Oravec

  • jur1 18. január 2021 @18:51

    Tento príspevok ma potešil. Možno by nebolo zlé vydať štátne symboly SR, teda spolu 4 známky, napr. každý rok jednu. Mnohé krajiny vydávajú štátne znaky, alebo dokonca vlajúce vlajky ako výplatné známky. Posilňuje to národnú hrdosť.

  • J. Lipták 19. január 2021 @02:26

    Dobrý nápad, podporujem tento podnet, ale obávam sa, že je na súčasné pomery v Slovenskej pošte príliš konzervatívny – viď prezidentská známka a jej obhajovanie zo strany pošty. Ešte v roku 2019 som podal oficiálny podnet v písomnej podobe ako ministerstvu dopravy, tak samotnej pošte, aby bola vydaná ešte jedna prezidentská známka so Zuzanou Čaputovou, ktorá by dodržala tradičný rozmer, orientáciu na výšku, dvojfarebné prevedenie atď. Nedošla mi žiadna odpoveď, ani nebola takáto známka zaradená do emisného plánu ani vlani, ani tento rok.

    Každopádne, podnety na známky treba posielať orgánom, ktoré spomínam, a písomným podnetom nič nestratíte.

  • Tono 19. január 2021 @11:26

    Pri pomysleni, ze koncepcia emisnych planov, navrhy znamok, niekolko nasobne schvalovanie, rozkresby, detailne spracovanie znamky, tlac trva aj 2 roky, si myslim, ze by sa takyto navrh zrealizoval az niekedy 2023 - 24. V roku 2023 bude 20 vyrocie, tak snad to vyjde. Dobry napad.

  • J. Lipták 19. január 2021 @13:24

    Ale tak zase také sokoliarstvo s Mongolskom alebo napokon aj COVID-19 známka sa zjavili z ničoho nič, takže až taká veda to asi nie je. Napokon svedčí o tom aj fakt, že pošta je schopná ku dňu inaugurácie prezidenta vydať známku, hoci odo dňa volieb do inaugurácie sú zhruba tri mesiace.

  • i.krizka 2. február 2021 @12:12

    Štáty sveta bežne na poštových známkach uverejňujú svoje štátne symboly. Sú rôzne príležitosti,kde by to bolo mimoriadne vhodné. Napríklad niektoré štátne sviatky. Podporujem túto myšlienku.