Príležitostná a denná pečiatka pošty

Pridať do obľúbených
  • ristvan 24. jún 2020 @21:19

    Pozdravujem, stále platí že príležitostná poštová pečiatka (PPP) v deň, ktorý je na nej uvedený nahrádza dennú pečiatku pošty ?
    Dnes mi bol doručený ako poďakovanie za hlasovanie poštový lístok „1.miesto v ankete o najkrajšiu slovenskú poštovú známku roka 2019 “ spolu s rovnakou PPP a rovno cez PPP je prerazený štvorcový oznam „ Používajte správne PSČ, urýchlite tým dodanie Vašej zásielky“ spolu s dennou pečiatkou pošty s tým istým dátumom 22.6.2020..... Ešte keby to bolo zasielané iný deň , a nebola prerazená PPP len použitá obyčajná okrúhla denná pečiatka vedľa PPP tak to nejak pochopím a budiž , ale toto vyzerá otrasne.....ako keby to razili deti v materskej škole pri hre na poštárov :-) .... bolo nutné poštový lístok takto znehodnotiť ?
    Pozrel som si v albume spätne „anketové“ poštové lístky ... spočiatku bývali číslované a zasielané v samostatnej tiež číslovanej obálke, to bola ozaj pedantná robota a pekná pamiatka hodná názvu POĎAKOVANIE ZA HLASOVANIE.... je to škoda, isto to stojí kopu času a námahy viacerých ľudí kým sa vypíše a orazí 765 poštových lístkov pre všetkých účastníkov ankety a posledná fáza celý produkt potom takto " vylepší "....

  • J. Lipták 24. jún 2020 @22:12

    To máte vzácnosť. :) Mňa mrzí, že môj poštový lístok došiel pokrčený...

  • burcostefan 25. jún 2020 @10:08

    Moja zásielka je tiež "prepečiatkovaná" a aj trochu dokrčená...ďakujem!

  • slavik 25. jún 2020 @15:25

    Mne dorucili listok v perfektnom stave. Je tiez peciatkovany dvojitou peciatkou a do toho oznam „ Používajte správne PSČ, urýchlite tým dodanie Vašej zásielky“, hoci sa pouzilo spravne PSC.

  • Tono 26. jún 2020 @09:04

    V rodine sme poslali do ankety a dostali 2 postove listky, jeden peciatkovany podla textu ako pise pan Jari, teda 2 peciatky, druhy len s peciatkou Stefanika, skoda, ze sa sem neda pre ilustraciu vkladat aj obrazok...Podla pisaneho rukopisu - textu adresy prijemcov kazdy listok pisala ina osoba a mozno podane na inej poste. Nechapem, preco pracovnicka na poste nebola o tom upovedomena, ako to maju pecaitkovat. Ale inak som spokojny, lebo mi vysiel tip.

  • rsvitok 26. jún 2020 @11:25

    Pripájam sa aj ja k pečiatkovému gulášu. Ja mám na lístku nie dve pečiatky, ale až tri. Dve sú s dátumom 22.6 ako ich už popísal ristvan. Na poštovom lístku je i tretia pečiatka, z 23.6 Žilina 022. Poštový lístok je v perfektnom stave so správnym smerovacím číslom do Zvolena.

  • Vojtech Jankovič 3. júl 2020 @15:23

    Mrzí za ma, že to takto dopadlo, na pošte, kde sa všetky lístky posielali naraz boli upozornení, že príležitostná pečiatka postačuje - strojová pečiatka sa na lístky dostala až pri automatizovanom triedení na linke.
    (Aby som minimalizoval problémy s kvalitou pečiatok a aby lístky boli zaslané skutočne všetkým, ktorí udali svoju poštovú adresu, dal som si záležať, adresy dom prekontroloval a všetky lístky som vlastnoručne napísal a opečiatkoval (akurát zopár lístkov mi pomohla napísať priateľka, preto je tam iné písmo).

  • Vojtech Jankovič 3. júl 2020 @15:27

    Prosím, tých, ktorí dostali akokoľvek poškodený alebo "prepečiatkovaný" poštový lístok viacerými pečiatkami, aby mi poslali obrázok (ak sa dá vo vyššej kvalite a celý) na emailovú adresu filanotes@gmail.com. Možno sa s tým bude dať niečo urobiť.... Ďakujem!

  • ristvan 20. júl 2020 @23:30

    p.Jankovič, ďakujem za objasnenie a vysvetlenie ... klobúk dole, že ste sa vôbec podujal na toľké vypisovanie, už to si zaslúži ozaj pochvalu .... foto PL zasielam informatívne, ale za mňa by som to už pre tento rok ponechal tak, podaktorí ako je už hore písané tým pádom máme vzácnosť - raritu :-) .......a kto chce si môže čistý PL s neporušenou pečiatkou objednať cez POFIS,... urobím to tiež pri najbližšej objednávke a vybavené :-) ... a uvidíme ... necháme sa prekvapiť čo príde o rok :-)