Príležitostná poštová pečiatka k 100. výročiu " Martinskej deklarácie "

Pridať do obľúbených
  • oravec.p 24. máj 2018 @08:26

    Kolegovia,

    dobrý deň, chcel by som sa informovať, či sa pripravuje k 100. výročiu " Martinskej deklarácie " aj príležitostná poštová pečiatka. Prípadne či ZSF pripravuje svoj vlastný návrh. Bolo by to zaujímavé a pre filatelistov a širšiu verejnosť prínosné.
    Ďakujem Peter Oravec

  • rg 5. október 2018 @07:59

    Kolega Oravec tu stále nedostal odpoveď na otázku, ktorá nás zaujíma viacerých. Teda stále iba dúfame, že PPP bude. Pri takej inflácii PPP, akú tu pekne ilustruje 6 príležitostných pečiatok za ostatné 4 mesiace vydaných pre akýsi Močenok by bola hanba keby nebola. Dokonca sa domnievam, že bude hanbou, ak sa - nad rámec edičného plánu, keď už sa doň nedostala - mimoriadne nevydá adekvátne významu udalosti kvalitne spracovaná poštová známka!!! Parlament sa na poslednú chvíľu spamätal a dokázal schváliť štátny sviatok! Pán radoby historik Hrnko, Vaše obleky sa na známku nedostanú, nepresadíte aspoň tú známku?

  • Monika Podolská (POFIS) 5. október 2018 @09:11

    Dobrý deň,
    vydávanie a výroba príležitostných poštových pečiatok sa riadi Obchodnými podmienkami na výrobu príležitostných poštových pečiatok - PPP (https://www.pofis.sk/subory/4fa8a6fbe4f289bb0e0000e0/vyroba-prilezitostnych-postovych-peciatok.pdf), podľa ktorých postupujú subjekty, ktoré si výrobu PPP objednávajú (ako napríklad v prípade PPP pre Močenok). POFIS iniciuje výrobu len PPP, ktoré sa vzťahujú k vydaným emisiám (k inauguráciám a pod.) a filatelistickým podujatiam podľa Zmluvy o spolupráci so ZSF.
    K 100. výročiu ČSR (ku ktorému sa vzťahuje aj Martinská deklarácia) sa 26. 10. vydáva poštová známka a ZSF v spolupráci so Slovenskou poštou organizuje jubilejnú filatelistickú výstavu C-S Salon 2018, ku ktorej bude vydaný poštových lístok a niekoľko PPP. Všetky ostatné produkty vydané k tomuto výročiu sú uvedené v emisnom pláne celín na rok 2018.
    Chcem ešte podotknúť, že 30. októbra 2018 je štátny sviatok a keďže budú všetky pošty zatvorené, v tento deň nemôže byť vydaný žiaden produkt ani PPP.

  • rg 5. október 2018 @10:31

    Pani Podolská, reagovala ste, ako obyčajne, na môj mierne emotívny príspevok veľmi korektne. Aj po Vašom vysvetlení som však svoj názor, že významné 100. výročie mimoriadne významnej udalosti Martinskej deklarácie si zaslúži príležitostnú poštovú pečiatku, nezmenil. Dokonca pri pohľade na uskutočnené a pripravované emisie známok venované konkrétnym výročiam v rokoch 2018 a 2019 sa domnievam, že si ako významom rovnocenné až rádovo vyššie než niektoré z nich zaslúžilo aj samostatnú poštovú známku. Keď sa nedá vojsť, ako v slušnej spoločnosti, dverami tak to skúsme oknom: Mesto Martin, alebo Matica slovenská sídliaca v Martine, by určite ešte stihli zadanie pečiatky... (Nechcem ku tomu vyzývať obec Močenok – ktorej sa ospravedlňujem za označenie v predošlom príspevku – ale verím, že tá by to stihla určite. Kde je vôľa, tam je cesta.) Argument o štátnom sviatku ako dôvode nemožnosti vydania PPP nie je samozrejme relevantný, vydať sa dá aj 29.10. Rudolf Gaško

  • oravec.p 7. október 2018 @22:58

    Dobrý deň,
    bude to naozaj škoda, keď k takémuto významnému sviatku nebude pre filatelistov PPP. Aj poštový lístok s motívom Martinskej deklarácie by bol zaiste skvelým spestrením azda každej zbierky. Tajne som dúfal, že bude pečiatka........ Peter Oravec