kde sú a kde budú naše krásne slovenské známky?

Pridať do obľúbených
  • dohatt 2. marec 2018 @08:45

    ...prepáčte moju drzosť a neomalenosť, ale to fakt budeme už robiť tieto naše známky s ktorými sme sa chválili po celom svete takto?...mne stačila už 651-ka...ale kto ešte veril, tak toho musela zabiť 652-ka, chvalabohu s Rumunskom a nie napr.s Českom...to by bol paškvil...a pokračujeme v karasojazde...to prosím nikto nevidí?...alebo sa bojíme ozvať?...mne je hanba ...no počkám si na nejaké umenie a potom uvidím...preboha porovnajte tlač PTC Praha a REMPO Bratislava

  • m_gerec 2. marec 2018 @11:22

    Rempo známky netlačí ale tlač zadáva ceninovým tlačiarňam - konkrétne č. 651 tlačila Poštovní tiskárna cenin Praha a č. 652 Tiskárna Hradištko. PTC používa hladký, lesklý papier s luminiscenčným náterom; Hradištko používa matný papier bez náteru a bez optických prísad.

  • nal 2. marec 2018 @19:14

    ja tak trocha musím súhlasiť s dohatt-om.
    kvalita známok veľmi upadá. nielen esteticky ale aj už kvalitou matného papieru.
    a už vôbec nerozumiem, ako môže byť "zadávateľom" spoločnosť REMeselnícke POtreby, ktorá sa od začiatku venovala predaju úplne iného tovaru, veď si nalejme čistého vína - aj mnoho pracovníkov Slovenskej pošty sa chytá pri tom za hlavu.
    ale, zaujíma ma aj názor iných filatelistov.

  • Tono 3. marec 2018 @12:55

    Preco tu figuruje REMPO ako medziclanok s tlaciarnou ? Preco sa to nezadava priamo overenym stabilnym a spolahlivym tlaciarnam napriamo ??? Aj tu musi posobit pracka penazi ??? Pri slove Rempo mi ozaj nepride nic na rozum ako to, co predavali kedysi...remeselnici, nie odbornici na urovni tlace malych umelckych diel.

  • burcostefan 5. marec 2018 @08:38

    Niekde asi došlo k veľkej chybe...ak by neboli FDC ,so zbierkou známok SR KONČÍM. Je to ako stredoveké mestečko-jedna nedokončená katedrála /viď oltár v Levoči/, potom pár meštianskych domov a...chatrče.Tematická bieda, slabé grafické riešenie a tlač... Ešteže máme príležitostné pečiatky majstra A.Ferdu. Viem, že kritika sa nepočúva dobre, ale mala by nastať radikálne zmena! Otázka je,kto ju vykoná.

  • jahodovi 5. marec 2018 @20:53

    Vážení a milí. Sbírám známky Slovenska od 1.1.1993. Rád. V poslední době se ale zase začalo experimentovat s tiskárnou slovenských známek (dříve už v letech cca 2003-2007, tehdy prý se velmi podstatně snížil počet sběratelů slovenských známek). Teď jsem chvilku váhal nad tím, co bylo vydáno od 1.1.2018. Rozhodl jsem se. Je mi to líto, ale končím se sbíráním slovenských známek a už se k tomu NIKDY nevrátím. Podobný názor jsem mezi kolegy filatelisty už slyšel dostkrát.