100 rokov ČSR

Pridať do obľúbených
  • nal 9. júl 2017 @05:28

    Príjemný deň. Bude vydanie známky 100 rokov ČSR spoločné s Českom?
    Figuruje aj v ich zozname poštových známok na budúci rok.

  • i.krizka 9. júl 2017 @22:13

    Figuruje aj v Emisnom pláne 2018 SR . Možno ho dodržia, pokial sa v tom čase nevyskytne vážnejší sviatok, napríklad Fatima.

  • Ferdo1 10. júl 2017 @13:26

    Alebo valentínske čudo bez akejkoľvek umeleckej hodnoty, alebo nejaký bosco, alebo iný pre Slovensko nič neznamenajúci symbol archaických mozgov.
    Archaický v tomto prípade znamená "hypotetické zvyšky mentálnej výbavy človeka. Sú väčšinou nevedomého charakteru".
    Dočkáme sa komisie, ktorá bude mať nejaké to vedomie?

  • rsvitok 10. júl 2017 @15:00

    Ferdo1 a i.krizka, aj ja mám negatívny názor na komisiu za nepripojenie sa komisie k spoločnému vydaniu 5 štátov s Mário Teréziou. Na druhej strane, odhliadnuc od prešľapu komisie s Máriou Teréziou, komisia nepracuje až tak zle. Jej pozitívom je limitovaný počet vydávaných známok v roku, čo každoročne veľmi dobre dodržiava. Pestrosť výberu je tiež dobrá. Sú tam tradičné či opakujúce sa prvky ako i nové prvky dostatočne zastúpené. To, že sa mne nepáči každá známka a napríklad vydanie známky k holokaustu mi pripadá v roku 2017 úplne mimo, ešte neznamená že práve môj názor na odsunutie takejto známky a nahradenie napríklad Máriou Teréziou, je to najsprávnejšie riešenie. Je by to iba názor jedného. Mimochodom, mne sa vydanie Fatimy páči a nemám nič ani proti Boscovi, ale to neznamená, že sa to musí páčiť i ným. Avšak určité porozumenie pre toho druhého by sme si mohli zachovať.
    Podľa mňa by bolo na zváženie ako dlho ešte zostávať pri tlači známok rotačná oceľotlač kombinovaná s hĺbkotlačou. Tie známky sú dosť nevýrazné. Je na nich vysoko kvalitná práca našich rytcov, ale hĺbkotlač ich robí v porovnaní so známkami tlačenými kvalitným, ešte raz, kvalitným, ofsetom nevýraznými. Tá známka až na malé výnimky bežného človeka neupúta a neupúta ani deti. Ak neupúta, nik z detí si ju neodloží a o pár desaťročí bude možné spočítať filatelistov na prstoch, známok nebude treba a ani pošta nebude mať príjem zo známok pre filatelistov. Ale možno sa mýlim, a to že už väčšina pôšt vo svete od takejto techniky na tlačenie známok ustúpila, je iba náhoda.

  • nal 11. júl 2017 @11:33

    trocha sa odchádza od témy, čo som napísal.
    áno, viem, že Slovensko má v emisnom pláne vydanie 100 rokov ČSR, rovnako ho má aj Česká pošta na budúci rok a obe krajiny majú aj výročie Hradčan. akurát v našom prípade ide o známku na Deň známky a v Česku ako hárok k výstave Praga 2018.
    Mimochodom, keďže výstava Praga 2018 je aj o 100 výročí založenia ČSR, 100 výročia prvej čs známky, prečo nie je Slovenská pošta partnerom výstavy? Určite by sa nič nepokazilo, ak by franchezovala logo výstavy aj na niektorej zo známok na budúci rok (Bielik).

  • i.krizka 11. august 2017 @00:36

    rsvitok. Vydanie holokaustu v roku 2017 bolo absolútne na mieste. V tomto roku bolo jubilejné 75 výročie prvého transportu židov zo Slovenska. Vhodnejšie už ani nemohlo byť. Nevydanie Márie Terézie to je už iná káva. Neschopnosť kompetentných.