300 rokov od narodenia Márie Terézie

Pridať do obľúbených
  • jur1 4. máj 2017 @20:07

    Môže, dúfam, že nielen mne, niekto z kompetentných vysvetliť, prečo sa naša pošta nezapojila aj do iného a zaujímavého tohtoročného spoločného vydania 300 rokov od narodenia Márie Terézie, ktoré sa plánuje na 13.5. a vydajú ho Rakúsko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvátsko a Ukrajina!!!. najmä keď korunovaná bola práve u nás? Čo robí príslušná komisia, že nehľadá atraktívne vydania? Ako chce naša pošta spropagovať väčšinou nezaujímavé, nudné a neatraktívne slovenské známky? Čím atraktívnejšie známky, tým väčší zisk pošty a ešte navyše pošta také známky nelepí na listy a tie nenosia poštári, lebo známky sa vypredajú na zberateľské účely. Ale naša pošta má zvyk vyrobiť zisk tak, že zvýši poštovné a porovnáva to s väčším a násobne bohatším Rakúskom, kde sú náklady podstatne vyššie, ako u nás. Dúfam, že to neostane bez odozvy od kompetentných.

  • karolmilan52 8. máj 2017 @20:23

    Príslušná komisia v rámci SP,a.s. s predstihom vyberá motív poštovej známky. Vychádza z predložených návrhov od fyzických i právnických osôb a podľa informácii niektorých členov tejto komisie je tých návrhov pomerne dosť. Pre viaceré i veľmi zaujímavé návrhy jednoducho niet potom miesto v emisnom pláne. Mária Terézia je určite jedna z najvýnamnejších osobností, ktoré ovplyvňovali naše dejiny. Verím, že ak by niekto bol predložll s potrebným predstihom návrh na vydanie poštovej známky k výročiu jej narodenia, komisia by určite reagovala. Pripomínam , že poštová známka s portrétom Márie Terézie bola vydaná v roku 2000. Vo výtvarnom spracovaní prof.Kállaya a rytca Cigánika dosiahla veľký medzinárodný úspech - 1.miesto vosvetovej súťaží Grand Prix WIPA 2000.

  • slavik 15. máj 2017 @12:05

    Neucast slovenskej posty k tejto teme je historicke aj diplomaticke faux pas!

  • i.krizka 15. máj 2017 @22:57

    Hanba Sl.pošty,nepripojiť sa ku krajinám,kde vládla. A to v Bratislave bola korunovaná a istý čas aj sídlila.Návrhová komisia zaspala.

  • i.krizka 18. máj 2017 @21:01

    Je pravda,že Sl.pošta vydá 16.júna 2017 k "300.rokov narodenia MárieTerézie", CDV aj PPP ?

  • i.krizka 29. máj 2017 @07:49

    Prosím pami Podolská môžete mi odpovedať ohľadne CDV Mária Terezia _

  • Monika Podolská (POFIS) 29. máj 2017 @08:25

    Áno, CDV a PPP budú vydané 16.6.2017.

  • rsvitok 27. jún 2017 @08:57

    Pripájam sa k tým, ktorí kritizujú nepripojenie sa k spoločnému vydaniu známky 300 rokov narodenia Márie Terézie. K pánovi karolmilan52. Čo to je za komisia ktorá "Vychádza z predložených návrhov od fyzických i právnických osôb a podľa informácii niektorých členov tejto komisie je tých návrhov pomerne dosť."? Tá komisia nemá ani tušenia čo idú vydávať okolité štáty, nevie dať vlastné návrhy, či nemá žiaden kalendár, sú to ľudia bez vlastného rozhľadu a "láskavo iba filozofuje" nad tým čo im kto predloží? Tak nejak sa asi pracovalo za socializmu, ale aj vtedy muselo byť aspoň zopár kreatívnych ľudí, ktorí vedeli čo urobiť. Ja byť šéfom kam pripadá vydávanie známok, tá komisia a ten kto má tú komisiu na starosti, si od zajtra hľadajú inú prácu...

  • i.krizka 7. júl 2017 @08:02

    Návrhy predkladá len KBS,lebo Hlinka,Don Bosco i Radlinský majú UTL a Mária Terézia nič. Na také výročia 300 rokov M.T. musí prísť návrhová komisia sama.Pán minister pozrite sa, kto tam vlastne sedí?