• gabtan 16. október 2014 @09:23

    Chcel by som sa opýtať, či slovenská pošta neuvažuje s vydaním známky s heslom postcrossing. Je to iniciatíva známa po celom svete, kde si ľudia vymieňajú pohľadnice. Mnohé krajiny už tak urobili.

  • Vojtech Jankovič 16. október 2014 @13:19

    Zaujimavy napad, ale bojim sa, ze to nie je na znamku. Mozno nejaky personalizovany kupon, peciatka alebo nieco podobne.
    V kazdom pripade by sa toho Slovenska posta mohla chopit, lebo je to, nepriamo cez pohladnice, propagacie jej sluzieb a teda to moze mat pozitivny komercny dopad aj na jej cinnost. Viac o Postcrossingu na stranke www.postcrossing.com, na Facebooku, kde je tomu venovanych viac aktivit a stranok alebo aj na www.postoveznamky.sk: http://www.postoveznamky.sk/postcrossing-vzkriesenie-pohladnic-a-filatelie

  • Vojtech Jankovič 16. október 2014 @13:24

    Este poznamka k Slovakom registrovanym na Postcrossingu (pozri: http://www.postcrossing.com/country/SK).
    V case, ked som publikoval vyssie uvedeny clanok (6. 9. 2014), bolo registrovanych 852 členov, ktorí zatiaľ poslali 36,152 pohľadníc, dnes po viac ako mesiaci je to uz 901 clenov a 37,438 poslanych a 38,739 prijatych pohľadníc. Pekne cisla nie?
    Este pripominam, ze cela sluzba je doborvolna a bezplatna, ide skutocne len o propagaciu posielania pohladnic.

  • Vojtech Jankovič 16. október 2014 @13:27

    Prave ma napadlo, ze Slovenska posta, resp. POFIS ma vyborny produkt na Postcrossing! Predsa celinovu pohladnicu! Co tak vydat seriu celinovych pohladnic s peknymi nametmi slovenskych miest a prirody, ktora bude urcena priamo pre Postcrossing?

  • gabtan 20. október 2014 @08:39

    @pán Jankovič, klikol som na posledný link, nerozbalilo sa mi nič. Ja som bol aj na stretnutí českých postcrosserov. Bola to zaujímavá akcia. Na Postcrossingu majú aj svoje fórum, Slováci ho nemajú. Celinová pohľadnica - to je maxicard?

  • kayman 20. október 2014 @13:56

    Bolo by to pekné mať takú známku, aj keď u nás je ešte celkom málo postcrosserov na počet obyvateľov, napríklad v susednej ČR je ten počet tuším viac ako 10 násobok a majú len dva krát toľko obyvateľov.
    Ale premýšľam nad personalizovanou známkou aspoň :)

  • Vojtech Jankovič 20. október 2014 @18:00

    Linka hore je v poriadku, len editor, v ktorom sa tieto spravy vytvraraju do nej zahrnul aj pravu zatvorku, preto klik na nu nefunguje. Skuste este raz: http://www.postcrossing.com/country/SK

  • Vojtech Jankovič 20. október 2014 @18:09

    K otazke co je celinova pohladnica, len tolko, ze to nie je maxicard = analogicka pohladnica, ale je to normalna obrazova pohladnica s natlacenou znamkou, ktora uz nepotrebuje kupit a nalepit znamku, ale da sa rovno poslat. Ide o samostatny produkt Slovenskej posty / POFISu, ktory sa da prisposobit potrebam ako na adresnej tak aj na obrazovej strane, preto sa mi to javi ako vhodne. Ukazky takychto celinovych pohladnic najdete v casti Produkty / Celinove pohladnice: http://www.pofis.sk/katalog/produkty
    Dalsie informacie o celinovych pohladniciach a ich zbierani najdete napriklad tu: http://www.postoveznamky.sk/co-zbierame-celinove-pohladnice

  • Vojtech Jankovič 20. október 2014 @18:29

    To, ci sa ku tomu vyda znamka, nie je v nasej kompetencii, mozeme to len navrhnut Slovenskej poste, resp. Nametovej komisii, ktora navrh spracuje a predlozi na schvalene. Kedze viem, ze je tam pretlak navrhov a tema tejto znamky pravdepodobne clenom komisie ani nic nepovie, nevidim to realne. Okrem toho v nasich pomeroch vydanie znamky od navrhu po realizaciu trva viac ako dva roky, takze mozno o dva roky by to mohlo byt....
    Poznamka: Pravidla na zasielanie navrhov na znamky su niekde na tomto Fore ale nechcite odo mna, aby som ich teraz hladal. Kompetenych som mnohokrat poziadal, aby ich dali na nejake lahko viditelne a dostupne miesto, zial bez priaznivej odozvy.

    Omnoho schodnejsie sa mi zda vyuzit na propagaciu ine postove produkty, napriklad spominane personalizovane kupony (nie personalizovanu znamku, take nieco Slovenska posta neposkytuje), co je celkom dobry napad, len ho musi niekto zaplatit. Ze by POFIS ako podporu posielania pohadnic a tym aj zvysenie predaja znamok na pohladnice? Viem si predstavit financny model, ktory by mohol fungovat a profitovali by z toho aj zberatelia aj Postcrossing aj vydavatel (POFIS).

    Dalsou moznostou je spominana celinova pohladnica, pritlac na postovom listku alebo na celinovej obalke, pripadne prilezitostna pecatka. Stale je to vsak v rovine, kto to pripravi a hlavne zaplati, ked Postcrossing je bezplatna neziskova aktivita.

  • Vojtech Jankovič 20. október 2014 @18:31

    A este sa chcem opytat pana/pani s krycim menom"gabtan", ktore krajiny vydali znamky s heslom postcrossing? Ako zberatela ma to zaujima a zatial som o takych nepocul. Vopred dakujem.

  • Veronika Vančová (POFIS) 21. október 2014 @06:34

    Pravidlá na zasielanie návrhov sú od roku 2010 napísané v blogu: http://www.pofis.sk/blog/2010/10/18/proces-pripravy-postovych-znamok-fdc-a-fdc-peciatok

  • kayman 21. október 2014 @14:58

    Síce nie som gabtan ale:
    Bielorusko - http://www.postcrossing.com/blog/2013/12/24/a-new-postcrossing-stamp-from-belarus
    Fínsko - http://www.postcrossing.com/blog/2013/05/21/new-postcrossing-stamps-from-finland
    Holandsko - http://www.postcrossing.com/blog/2011/10/12/the-postcrossing-stamp-launch
    Guernsey - http://blog.postcrossing.cz/2014/04/nova-postcrossing-znamka-guernsey/ (ani som o takej krajine nepočul :), je tam 32 postcrosserov a majú známku :) )

    V Českej republike mali pamätnú pečiatku - http://filatelie.ceskaposta.cz/cz/filatelie/znamky/pametni-listy/postcrossing-id42682/

  • gabtan 23. október 2014 @06:59

    /pán/ Naposledy som dostal pohľadnicu s témou Postcrossing z Fínska. Ale vlastne treba čítať kayman to už napísal. Z Bieloruska mám už tiež. Zakladateľ Postcrossingu p. Magalhaes už rokuje aj s Čechmi.
    @kayman - Guernsey je ostrov pri Brehoch Veľkej Británie pod správu ktorej patrí a hlavne z turistických a filatelistických dôvodov vydáva aj vlastné známky

  • gabtan 23. október 2014 @07:09

    Pán Jankovič, ďakujem za vysvetlenia. Zas som o čosi múdrejší (schlau). Ináč na tom linku, ktorý ste mi poslali ma môžete vidieť medzi Postcrossermi úplne dole celkom vľavo, ako hádžem poštu do schránky. Bolo to v septembri na zraze českých Postcrosserov.

  • Vojtech Jankovič 25. október 2014 @17:34

    Ja tiež ďakujem za informácie a zoznam známok s námetom postcrossingu. Nedalo mi to a pri aktualizácii informácie som naďabil aj na známku Litvy, ktorá síce nemá nápis "Postcrossing", ale vyšla k tomuto námetom: http://www.post.lt/en/about-us/news/item/philately-news/lithuania-post-to-release-a-stamp-for-postcrossing
    Aktualizovaný článok: http://www.postoveznamky.sk/postcrossing-vzkriesenie-pohladnic-a-filatelie

  • karolnagy77 24. február 2015 @20:46

    Rusko vydalo 27. 1. 2015 pri príležitosti 400- výročia sibírskeho mesta Tomsk tiež svoju známku s námetom Postcrossingu: http://colnect.com/sk/stamps/stamp/519924-I_love_postcrossing-I_love_postcrossing-Rusko. K tomu dňu vydali aj pohľadnicu s anglickým textom (!) "Happy postcrossing from Tomsk!": http://colnect.com/sk/stamps/stamp/519924-I_love_postcrossing-I_love_postcrossing-Rusko. A samozrejme - aj s príležitostnou pečiatkou.

  • srnky 15. marec 2015 @18:50

    Páni a dámi k dnešnému dňu je to 1028 užívateľov a viac ako 42 000 pohľadníc. Popularita stránky www.postcrossing.com na slovensku stúpa :)

  • Athelas 9. január 2016 @21:10

    No vyzerá to tak, že známky s námetom postcrossingu postupne povydávajú všetky okolité pošty okrem našej :-/ Počet našich používateľov zatiaľ pomaly stúpa (1300+) a za posledný rok poslali vyše 20.000 pohľadníc (spolu už viac ako 56.000 a rovnaký počet aj obdržali). Myslím si, že by si od pošty zaslúžili malé poďakovanie v podobe známky, najmä ak tá má veľký potenciál počet nadšencov posielania pohľadníc ešte zvýšiť.

    Aj v Českej republike však proces tvorby a vytvorenia známky bol spoluprácou medzi domácou mimoriadne aktívnou komunitou, samotnými zástupcami Postcrossingu a poštou. Asi by bolo fajn zájsť k nim po rozumy a potom osloviť zástupcov našej komisie.

    Týmto chcem povedať, že ak sa niekto k tejto aktivite pridá, rád pomôžem. To, že je to proces, ktorý môže trvať jeden až dva roky nevadí, veď poscrossing je tu už vyše 10 a stále rastie :-).

  • gabtan 10. február 2016 @09:04

    Myslím, že by sa mohol niekto z POFIS u zobudiť a vydať aj u nás známku s témou postcrossingu. Teraz 27. februára sa uskutoční 1. slovenský zraz, míting postcrosserov v Bratislave. Budeme tam medzinárodní, SK, CZ, AT, Estonsko. Bude nás okolo 40. A každý z nás pošle okolo 10-15 pohľadníc. Česi vydali na jeseň známku, z okolitých krajín hadam všetci. 21. mája emitujú Rakúšania. Popularita tohto hobby hnutia stále rastie. Na rozumy do zahraničia nie je treba chodiť. Postcrossing je aj na Slovensku. Na mítingu v Drážďanoch nás bolo 80.

  • Vojtech Jankovič 12. február 2016 @17:37

    Slovenska posta (POFIS) znamku k Postcrossingu nema v tohtorocnom a podla stranky Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR nie je planovana ani v buducorocnom emisnom plane. To su fakty, s ktorymi moze pohnut snad len rozumne formulovany navrh podporeny dostatocnym poctom zberatelov a priaznivcov Postcorssingu na Slovensku. Ako sa to robi je uvedene vyssie v prispevku Veroniky Vancovej 21. október 2014 @06:34.
    Znamka vsak nie je jediny produkt, da sa pripravit prilezitostna peciatka a mozno aj postovy listok alebo celinova obalka s pritlacou alebo nieco podobne. Vyhodou je, ze tu netreba cakat na postu a zlozite schvalovanie, ktore trva niekedy viac ako dva rojky, ale staci sa chytit iniciativy.
    Listok sa asi nestiha, ale peciatka by sa urcite dala stihnut ak ku tomu 1. slovenskemu zrazu 27. 2. 2016 v Bratislave - ucastnici mozu oslat svoje pohladnice opeciatkovane specialnou peciatkou. Date sa na to?

  • Vojtech Jankovič 12. február 2016 @17:46

    Inak aktualizovany prehlad postovych materialov vydanych k Poscrossingu najdete na stranke: http://www.postoveznamky.sk/postcrossing-vzkriesenie-pohladnic-a-filatelie
    Okrem ineho z neho vyplyva, ze az tak vela znamok zatial nevyslo, z nasich susedov len Cesko a Ukrajina. Pravdou je ale, ze viacere krajiny ich planuju (napr. Rakusko maj 2016, Polsko jul 2916), takze skutocne zaciname stracat.

  • Vojtech Jankovič 12. február 2016 @17:52

    glabtan: Ak mi napisete presnejsie informacie o 1. slovenskom zraze, resp. mítingu postcrosserov v Bratislave, mozem ich zaradit medzi aktualne podujatia na portal www.postoveznamky.sk: http://www.postoveznamky.sk/index.php?lng=SK a jeho prostrednictvom oslovit velke mnozstvo zberatelov a priaznivcom, ktori ho kazdodenne navstevuju. Napiste bud sem alebo na email: admin@postoveznamky.sk

  • gabtan 16. február 2016 @08:54

    27.2.2016 o 12.30 na Hodžovom námestí v BA je stretnutie

  • gabtan 16. február 2016 @09:03

    Pán Jankovič, môžete mi dať kontakt na Vás, tel. č. - môžete mi ho poslať do mailu gabtan@centrum.sk. Potreboval by som bližšie vysvetliť to razítko viď Váš príspevok z 12.2.2016 - 17.37. Myslím, že počet účastníkov už je asi uzavretý. Dávali sa robiť pohľadnice, už sú asi objednané.

  • premiko 25. február 2016 @07:25

    čo mne pri tomto chýba, je možnosť kúpiť, zohnať peknú reprezentačnú známku, známky, ktoré by som chcel nalepiť na pohľadnicu, kým ju pustím do sveta ... mne prišlo mnoho prekrásnych pohľadníc a tie známky !

    osobne som sklamaný, čo je v tkz. ponuke u nás ... taká škoda ... alebo vie niekto o nejakej možnosti, kde sa dajú zohnať ?

  • Vojtech Jankovič 25. február 2016 @11:04

    glabtan: informacie o peciatke ste dostali priamo od M.Podolskej z POFISu, ak mate zaujem o dalsie informacie, napiste mi na email, ktory som uz viackrat uviedol: admin@postoveznamky.sk

  • Vojtech Jankovič 25. február 2016 @11:10

    premiko: co je to podla vas pekna reprezentacna znamka? Je pravda, ze neexistuje ziadna priamo k postcrossingu, na druhej strane Slovenska posta vydala velke mnozstvo peknych a reprezentacnych znamok, ktore by som sa nebal poslat nikomu. Pozrite si aj predchadzajuce roky, POFIS predava vsetky znamky s eurovou a popisnou nominalnou hodnou, medzi ktorymi sa da vybrat.

  • premiko 26. február 2016 @14:55

    nemyslel som priamo k postcrossingu, pozeral som nejake tie rocniky, nic moc, a ak som sa nahodou pre nejaku rozhodol, nepredajna ! ... ale este pozriem zvysok, som teda zvedavy, mvali sme ovela krajsie znamky, co si pamätám ...

  • premiko 26. február 2016 @15:39

    no, nakoniec som si predsa len nieco vybral a uz aj objednal, musim sa ospravedlnit, az doma som si nasiel na PC viac casu na to, nez v praci na tablete, zle som hladal ... vdaka za upozornenie

  • gabtan 28. február 2016 @22:25

    Zraz prebehol k všetkej spokojnosti všetkých zúčastnených. Výsledkom (čo asi najviac poštu bude zaujímať) je asi 600 odoslaných pohľadníc. A vy ste mi navrhli aby sme si dali vyrobiť príležitostnú pečiatku - my - za poplatok ca 60 EUR?! Nie je to zcestné? Namiesto toho aby ste to spropagovali? My máme radosť a vy úžitok. A ak chcete, pošlem Vám v máji FDC so známkou z Hirtenbergu (AT). Dobré ráno stará mama.

  • Vojtech Jankovič 29. február 2016 @19:13

    gabtan: Ďakujem pán kolega, som rád, že na to konečne poukázal aj niekto ďalší. Je to veru scestné: Zberatelia majú zaplatiť za niečo, čo zvýši predajnosť produktov pošty a používanie služby, za ktorú dostáva pošta zaplatené.

  • Vojtech Jankovič 29. február 2016 @19:15

    Inak gratulujem, 600 pohľadníc je krásne číslo! Ak máte nejaké fotky alebo postrehy zo stretnutia a chcete ich zverejniť, rád to urobím. Pošlite mi ich na adresu: admin@postoveznamky.sk

  • premiko 29. február 2016 @20:57

    je fakt smutne, ako zas, ako vzdy SK zostava pozadu. Najlepsia moznost, ako propagovat nasu krasnu krajinu vo svete! Sam mam niekolko pohladnic, ktore som odoslal vysoko ohodnotene. Nelutujem peniaze v tomto projekte a posielam pohladnice , ktore musia reprezentovat nase Slovensko, ci mesto kde zijem. tak trochu zavidim nasim ceskym kolegom, ze maju vlastne znamky, samolepky, ktore tento projekt podporuju, ale hlavne propaguju svoju krajinu. Bohuzial, na Slovensku je to tak ... a tak si vyrabam vlastne samolepky i peciatky, samozrejme na objednavku ...

  • Athelas 22. apríl 2016 @01:22

    Juj, nechce sa mi veriť, že v Bratislave bolo stretko a ja som to prehliadol. No, len na okraj, Slovensko už bude čoskro cez Poscrossing posielať do sveta takmer 100 pohľadníc denne. Ja viem, že taký telefónny operátor ich pošle neporovnateľne viac a tiež nežobre o vlastnú známku, ale toto sú väčšinou prioritné pohľadnice so starostlivo vybranými známkami, ktoré sledujú do zahraničia a robia nám všetkým, našu poštu nevynímajúc, dobré meno.

  • dohatt 7. máj 2016 @19:22

    ...priatelia...som rád, že som túto stránku objavil
    ...mám už 70...a nepamätám, že by nám pošta niečo dala...vziať to ano...ale dať?...zabudnite
    ...som tiež postcrosser....232/230...
    ...mám v Česku vychytenú súkromnú tlačiareň...robí mi veci za veľmi dobré ceny...na carte maximum...
    ...navrhujem preto
    ...pošlite mi z rôznych kútov Slovenska kvalitné fotoscany na adresu tyroler@dohat.sk...kto pošle aj so spiatočnou adresou tomu pošlem 2 kusy kvalitnej pohľadnice z jeho scanu...ostatné použijem na postcrossing
    ...a celú zbierku čo mi od Vás príde sa pokúsim vystaviť na rajče.net.cz
    ...srdečne zdraví
    tomas tyroler-dohat
    mamateyova 22
    851 04 bratislava
    tyroler@dohat.sk
    +421905273079

  • dohatt 7. máj 2016 @19:30

    ---ešte som sa vrátil, aby ste sa pozreli, kde to budem vystavovať
    http://dohat.rajce.idnes.cz/
    ...ale ak pán kolegy Vojtech jankovič bude súhlasiť...prepošlem to aj jemu na vystavenie...bude mi cťou s ním spolupracovať

  • Vojtech Jankovič 8. máj 2016 @14:02

    Vďaka pán Tyroler za ponuku, budem rád, ak mi pošlete zaujímavé materiály na publikovanie.

  • premiko 23. máj 2016 @12:03

    Dobry den,

    som tiež postcrosser...
    obraciam sa na pana s nickom "dohatt" .... co tak prilozit link na tu súkromnú tlačiareň ? ... tiež zháňam rôzne možnosti ako prepojiť postcrossing s reprezentovaním nášho krásneho Slovenska ...

    premiko@gmail.com

  • dohatt 23. máj 2016 @15:52

    ...no problém, len neviem či nebudem diskvalifikovaný za reklamu...je to
    http://www.oftis.cz
    ...prajem pekný deň a nech sa Vám všetkým darí v postcrossingu
    ...a mimochodom ...doteraz mi neprišlo nič

  • nal 27. jún 2016 @13:42

    Môže sa k tejto téme vyjadriť aj niekto z Pofisu?

  • Monika Podolská (POFIS) 27. jún 2016 @13:58

    Postcrossing nie je iniciatíva poštových operátorov, ale skupiny ľudí, ktorá má záľubu v zbieraní pohľadníc. Je síce cez poštové známky alebo poštové poplatky napojená na poštu, ale pošta túto iniciatívu priamo neovplyvňuje. Niektorí poštoví operátori vydali známku k postcrossingu, no Slovenská pošta to zatiaľ neplánuje.
    Navrhnúť vydanie známky však môže ktokoľvek, nie však na fóre na našej stránke, to už by malo mať oficiálnejší charakter s náležitým odôvodnením návrhu.

  • nal 28. jún 2016 @08:58

    Monika, som rád, že ste načali túto tému.
    Možno by bolo vhodné zosumarizovať to, čo sa tu v drobných komentároch písalo o tom, ako môže "bežný zberateľ" ovplyvniť svojim návrhom výber poštovej známky (jeho námetu). T.j. ako prebieha výber námetov, kam ich predkladať, kto o tom rozhoduje, či sa vie ovplyvniť už schválený emisný plán...
    Pre mnoho ľudí je to niečo neznáme. Navyše to dokáže spopularizovať tvorbu známok a zastaviť (priznajme si to) klesajúci záujem o zberateľstvo medzi mladšími.

  • dohatt 29. jún 2016 @08:42

    ...no...budem veľmi slušný
    ...ako vždy sa prebudíme s krížkom po funuse...keď už aj posledná a najmenšia krajina na svete bude mať postcrossingovú známku
    ...ale na druhej strane...je nás cca 5 mil.Slovákov na Slovensku...ale postcrossing u nás robí len asi 1500 ľudí, ktorí do júna poslali cca 67,5 tisíc pohľadníc...úprimne povedané...pre poštu sme malina...prečo by sa s tým mala zaoberať...len škoda, že nevyužila BZD(Bratislavské zberateľské dni)na stretnutie ľudí od postcrossingu z celého sveta a tam sme sa mohli prezentovať tak...ako naši bratia v Česku v septembri tohoto roku a to už po druhýkrát...no
    ...a je to...
    ...vic nemám...robím si karty aj známky sám
    ...všetkým postcrosserom prajem veselý postcrossing
    tomas alias dohat
    dohat@dohat.sk

  • EkaKN 17. august 2016 @16:21

    Možno je dobré zauvažovať aj o tom, koľko z registrovaných slovákov sa aj reálne venuje postcrossingu. Zhodou okolností teraz v sobotu budeme mať v Komárne stretnutie (ak by chcel niekto meetingcard rada pošlem) a na toto stretnutie som niekedy v júni pozývala ľudí, ktorí sú registrovaní v KN. Napriek tomu, že som od nich nechcela žiadne organizačné aktivity, bolo by to fakt len o tom, že "poďte sa stretnúť", spätná väzba absolútne žiadna. Nakoniec nás bude 12 (čím som milo prekvapená) ale prídu aj kočky z Prahy, príde pán z Břeclavi, to sú fakt nadšenci. A zase ponúkam možnosť že fotky pošlem na požiadanie.
    Neviem ako dopadne toto stretnutie, ale ak by sa účastníkom páčilo rada by som z toho urobila niečo ako letnú postcrossingovú tradíciu v KN. Ale to je hudba budúcnosti.
    Všetkým Vám prajem veľa pohody pri pohľadniciach a radosti z postcrossingu.

  • dohatt 4. september 2016 @12:10

    ...milá EkaKN...bohužiaľ som "starý ujo"/70/...keby som chcel niekam ísť...tak pôjdem na Sběratele Praha...ale už nikde nechodím
    ...a o to viac ma potešila pohľadnica z tohoto stretnutia v Komárne...podpísaná veľa ľuďmi
    ...chcem týmto spôsobom poďakovať a prosím odovzdajte toto každému kto sa kvôli postcrossingu bude chcieť kontaktovať:

    Tomás Tyroler-DOHAT
    Mamateyova 22
    851 04 Bratislava
    Slovakia
    tel: 00421 905 273079
    mail: tyroler@dohat.sk

    ...chcel som sem pretaviť aj razítko(moje)na postcrossing...mám ho ako súčasť podpisu na e-maile(mimo iného)...a ktokoľvek by si ho chcel upraviť pre seba...bude mi cťou mu ho poskytnúť(za 24 hodím mi ho donieslo autíčko za 15,-€)
    ...ale keďže nikde nechodím mám dosť času...tak si sám vyrábam(v spolupráci so známym fotografom...ale aj maliarom)pohľadnice...cestou Pofisu si k tomu vyrábam známky s vlastným personalizovaným kupónom
    ...a takto pomáham "zviditeľňovať" Slovensko cestou postcrossingu
    ...naposledy som mal sadu 21x8 pohľadníc s foto našich slovenských miest a ešte sadu 24x8 pohľadníc slovenskej prírody...tentokrát zameranej na Vysoké Tatry
    ...no ...ostatné už len osobne...na e-maily, Skype a podobne
    ...s úsmevom
    ...tomas alias dohat

  • Athelas 4. september 2016 @12:46

    Milá EkaKN,

    je mi to veľmi ľúto, ale zaujímalo by ma, ako sa tieto stretnutia organizujú. Pretože síce som registrovaný Slovák, reálne sa postcrossingu venujem, ale ak informácia o vašom stretnutí nie je nikde na Postcrossingových fórach, nemám žiadnu šancu sa o ňom dozvedieť. Takže otázka nie je len, koľko registrovaných sa reálne Postcrossingu venuje, ale aj to, ako medzi sebou komunikujú... Lebo na oficiálnych fórach tá komunikácia zjavne neprebieha a je to škoda, lebo noví postcrosseri tak nemajú šancu sa zapojiť.

    Milan