Celinové pohľadnice - budúcnosť

Pridať do obľúbených
  • CP 19. august 2013 @22:23

    Dobrý deň.
    Ako zberateľovi pohľadníc (aj celinových) mi vo Vašej ponuke chýba niečo zaujímavé, čo by sme my zberatelia mohli zbierať, ako kompletovanie nejakej série pohľadníc s jednou témou.
    Podľa môjho názoru je medzi zberateľmi pohľadníc viac, ako 90% tých, ktorí su zameraný na miestopis. A práve to mi vo Vašej ponuke chýba.
    Mal by som pre Vás návrh a prosbu či by sa dalo nad tým minimálne pouvažovať.
    Čo tak vytvoriť sériu celinových pohľadníc so zameraním na Slovenské mestá? Začať by sa mohlo hlavným mestom Bratislava a postupne v určitých pravidelných cykloch pokračovať krajskými mestami, následne okresnými mestami a nakoniec v prípade záujmu zo strany zberateľov mestami a mestečkami v jednotlivých okresoch ...
    Táto séria by nemusela pokračovať v zabehnutom označení emisie (11 CP ../..), ale vytvoriť ju ako napríklad 01S .../... (S, ako séria). Tým by neboló prerušené zabehnuté značenie emisie cel. pohľadníc a tí, ktorý by o takúto novo vytvorenú sériu nemali záujem, by ju zbierať nemuseli ...
    Počkám na Vaše stanovisko k môjmu návrhu.
    S pozdravom zberateľ CP.
    PS: Samozrejme vytvoriť celinovú známku, ktorá by bola určená pre takúto sériu.

  • karol 20. august 2013 @21:36

    Myšlienka je to zaujímavá. Slovenská pošta je a.s., ktorá musí na seba zarobiť nielen službami, ale aj predajom tovaru, napr. celinovými pohľadnicami. Vzhľadom k výrobným nákladom, rôzným poplatkom (autorské práva,...) je potrebné vydať niekoľkotisícový náklad. Zberatelia to však nedokážu vykúpiť. Ak by prejavili záujem obce, mestá, bola by to objednávka, ktorú by museli zaplatiť. Nastali by im problémy, ako ich použiť. Často by to mohlo skončiť, ako som bol svedkom v jednej obci pri Trenčíne, kde starosta mal v kancelárii asi 5.000 ks pohľadníc s vyobrazením vlastnej obce, ale v obchodoch a na pošte nebolo nič. Problematická je tiež nominálna hodnota natlačenej známky. Aj pre poštu platia zákony trhu. Nikto nebude vyrábať tovar, ktorý sa nedokáže predať. Miestopisné pohľadnice dnes vydáva kde-kto, pravda bez známky.