Príležitostná pečiatka ako získať?

Pridať do obľúbených
  • vladopt 25. marec 2011 @08:18

    Dobrý deň,

    hľadám spôsob, ako najjednoduchšie a zároveň najlacnejšie získam príležitostnú pečiatku? Predtým som posielal na jednotlivé pošty korešpondenčné lístky v obálke so žiadosťou o opečiatkovanie. Ako to robíte Vy alebo čo by ste mi podarili? Nejaké postupy som hľadal aj na internete, ale nič som nenašiel. Môžete mi poradiť?

  • Monika Podolská (POFIS) 25. marec 2011 @08:41

    Dobrý deň,
    my Vám môžeme poradiť len oficiálny postup na získanie príležitostnej poštovej pečiatky (PPP).
    Ak chcete mať poštové lístky opečiatkované v deň vydania alebo ich chcete aj v ten deň poslať, musíte si ich vopred poslať na poštu, na ktorej sa PPP v deň podujatia, ku ktorému je vydaná a nasledujúcich 7 dní používa.
    Ak sa PPP používa v deň vydania na príležitostnej listovej priehradke, môžete poštové lístky na pečiatkovanie vopred poslať aj na POFIS.
    Po stanovenej lehote je možné požiadať o odtlačok pečiatky za poplatok už len u nás na POFISe . PPP zostávajú u nás uložené ešte jeden rok od dátumu, ku ktorému boli vyrobené.
    Viac informácií o používaní PPP nájdete na http://www.pofis.sk/blog/2011/2/1/pouzivanie-prilezitostnej-postovej-peciatky

  • karol 29. marec 2011 @19:35

    Napíšte, o aké príležitostné pečiatky máte záujem (nové, strašie, z ktorých rokov, akého motívu,...) a na akých dokumentoch (obálkach, lístkoch,...) - poradím Vám - POFIS, Poštové múzeum, súkromný zberateľ.

  • vladopt 11. apríl 2011 @15:45

    Dobrý deň,

    25.marca 2011 som posielal z pošty v Poltári v obálke korešpondenčné lístky so žiadosťou o filatelistické opečiatkovanie pečiatkami k MS v ľadovom hokeji. Jednu obálku som poslal na poštu Košice 1 do Košíc a druhú obálku do POFIS na Nám. slobody 27 v Bratislave. Z Košíc sa mi vrátil korešpondenčný lístok opečiatkovaný príležitostnou pečiatkou v pondelok 4.4.2011 a z Bratislavy od Vás z Pofisu sa mi stále nič nevrátilo, prečo???

  • Monika Podolská (POFIS) 11. apríl 2011 @15:55

    Dobrý deň,
    tak, ako bolo na našej stránke uvedené, PPP k hokeju bola na POFISe len v deň vydania a potom bola týždeň na pošte Bratislava 1. Späť na POFIS sa vrátila PPP v piatok.
    Váš poštový lístok bol opečiatkovaný a odoslaný dnes .
    Ak chcete mať poštový lístok nabudúce opečiatkovaný v deň vydania, prosím, pošlite ho tak, aby v deň vydania už bol na príslušnej pošte, respektíve u nás, ak máme na stránke uvedené, že PPP budeme používať pri nejakej akcii.
    Informácie o používaní PPP uvádzame aj v našom Blogu http://www.pofis.sk/blog/2011/2/1/pouzivanie-prilezitostnej-postovej-peciatky