UMENIE: Tabuľová maľba Metercie z Rožňavy

Pridať do obľúbených
  • peter 2. december 2011 @13:53

    Teraz je to hárček, ktorý spĺňa aj tie najprísnejšie kritériá.

  • burcostefan 5. december 2011 @09:20

    Akt Inaugurácie známky , ktorý sa mal uskutočniť v Rožňave 13.decembra sa NEUSKUTOČNÍ!

  • peter 6. december 2011 @11:42

    Je to škoda, ten hárček by si slávnostné privítanie zaslúžil. Ale slávu si určite zažije ako najkrajšia "známka"
    roka 2011.

  • micka 7. december 2011 @17:18

    Nie je predčasné hovoriť o najkrajšej známke? Najskôr by mala byť vyhlásená Anketa, o ktorej som zatiaľ nepočul. Napadá ma, že čo ak niekde urobia "akciu" a pošlú 300 hlasov pre inú "ich" známku xy ako v prípade Madony z Ľubice, hoci proti nej nemám žiadne námietky a sám za ňu hlasoval, Metercia je nádherný obraz a bezpochyby aj známka osloví mnohých.

  • peter 7. december 2011 @17:25

    Podporujem myšlienku predostrieť problémy týkajúce sa pripravy akcie inaugurácue známky, pretože jej neuskutočnenie sa javý ako vážny spoločenský nedostatok v kontexte s najlepšou známkou roka. ...
    Možno ešte nie je nič stratené, len sa treba vrátiť na svoje pozície, zakopať zbrane ťažkého kalibru,
    a sa venovať podstatným veciam...

  • burcostefan 8. december 2011 @08:56

    Súhlasím s Vami, mali by sme sa venovať podstate veci. Inaugurácia bola pripravená (sprievodné programy, vydanie prítlačí, pohľadnice i farebná publikácia i ...recepcia), ale vďaka postoju SP-POFIS sa organizátori rozhodli podujatie neuskutočniť. Ide o nekorektný prístup k organizátorom a ignorovanie, že je to nielen podujatie SP, ale prezentácie filatelistov v regione. Ale o filatelistoch tu ide až v poslednom rade...alebo nie ?

  • Veronika Vančová (POFIS) 8. december 2011 @09:54

    Pekný dobrý deň prajem, dovoľte aby som toto fórum uviedla na správnu mieru, pretože sa tu o Slovenskej pošte - POFIS diskutuje ako o nekorektnom partnerovi pri organizovaní akcii. Slovenská pošta, a. s., inaugurácie poštových známok podporuje bezodplatne vydaním príležitostnej poštovej pečiatky a zriadením príležitostnej poštovej, príp. listovej priehradky a nebolo by to inak ani v prípade Metercie. Niekedy podporíme akciu aj vytlačením pozvánok, ale to len v prípade, že sa na tom dopredu na rokovaní dohodneme. V prípade inaugurácie poštovej známky Umenie: Tabuľová maľba Metercie z Rožňavy bola Slovenská pošta, a. s. - POFIS hneď úkolovaná rozoslaním pozvánok bez toho, aby sme sa vopred dohodli na tejto spolupráci.

    Organizátori poslali návrh príležitostnej poštovej pečiatky, ktorej autorom bol pán Dr. Burčo. Vzhľadom na to, že autorom celej emisie je pán František Horniak, Slovenská pošta, a. s., si dovolila prijať jeho výtvarný návrh, čo je podľa nášho názoru celý kameň úrazu. Máme také pravidlo, že výtvarný návrh na PPP je prednostne prijatý od autora emisie.
    Príležitostná poštová pečiatka je vydaná a bude sa používať na pošte Rožňava 1. Ak by sa organizátori rozhodli inauguráciu uskutočniť, budeme postupovať podľa zabehnutých postupov a akciu štandardne podporíme.
    Chcela by som ešte dodať, že v žiadnom prípade neignorujeme filatelistickú obec, práve naopak, vážime si každú jednu akciu, ktorá je pripravená, len si žiadame dodržiavame určitých pravidiel.

  • burcostefan 9. december 2011 @09:22

    Vážená pani Veronika! Inaugurácia "Metercie" by bola už ôsmou (!) inauguráciou poštovej známky v regióne a tak som si dovolil označiť Vaše konanie od samého začiatku ako nie celkom korektné. Viac sa k predmetu nebudem vracať a z mojej strany považujem záležitosť za uzavretú. S pozdravom Štefan Burčo.

  • ebencat 15. december 2011 @14:54

    Podľa mňa známka roka 2011...