Novinky známek SR

Pridať do obľúbených
  • HJ 11. marec 2010 @15:23

    Chěl bych Vás poprosit,jestli na tomto webu nejde pravidelně zveřejňovat známky, které už nejdou koupit v Pofisu a na poštách. Stačí uveřejnit jenom katalogová čísla. A dále se chci zeptat jesti bude provedená veškerá skartace čistých známek ve slovenských korunách, nebo se budou tyto známky na prodejně Pofis i nadále prodávat. Pokud ano, tak v jakém poměru. Děkuji předem za odpovědi.

  • Monika Podolská (POFIS) 11. marec 2010 @15:32

    Žiaľ, takúto informáciu Vám podať nemôžeme, to by sme museli dennne vykonávať inventúru na všetkých skladoch, v predajniach a na poštách, čo je jednoducho nemožné.
    Poštové známky v Sk, ktoré boli po skončení ich platnosti stiahnuté z pôšt a nespotrebované zásoby čistých PZ na POFISe sa už nebudú predávať, ale sa skartujú.

  • Daniel_Jindra 10. máj 2010 @20:18

    Velka skoda, ale na druhej strane, ked ich bude menej, budu vzacnejsie. Po skonceni procesu skartovania uverejnite presny pocet znamok ktore ostali (myslim tym prepis pola "naklad znamok" z povodnej hodnoty na pocet "prezitych" kusov)?

  • Monika Podolská (POFIS) 11. máj 2010 @12:30

    Dobrý deň,
    ako sme už písali v inom príspevku, zo zákona je povinnosť sprístupniť iba informácie o hospodárení s verejnými prostriedkami, nakladaní s majetkom štátu majetkom vyššieho územného celku alebo majetkom obce...

    POFIS nemá poverenie ani splnomocnenie poskytovať akékoľvek informácie o nakladaní s majetkom SP, a. s.

    Tieto informácie dostali na filatelistické účely zástupcovia ZSF.
    O informácie môžete požiadať aj nadriadený orgán, v tomto prípade MDPT SR.

    Na stránke takúto informáciu uverejňovať nebudeme. Všetky staršie aj novšie známky s NH v Sk, ktoré k 31.12.2009 ostali v zásobách SP boli skartované za asistencie zástupcov ZSF a MDPT SR.

    Skartácia sa netýkala známok, ktoré boli tovarom, ako napríklad pečiatkované známky, ročníky a iné sety, ktoré sú zaťažené DPH a teda nie sú ceninami.