Naklady korunovych znamok

Pridať do obľúbených
  • m_gerec 9. november 2010 @10:42

    Vsimol som si, ze niektore znamky nemaju uvedeny naklad, napr. Dubnica nad Vahom 1 (Sk), Zvolen 30 (Sk)...
    Budu naklady aj tychto vyplatnych a uz uzavretych znamok doplnene?

  • Veronika Vančová (POFIS) 9. november 2010 @11:01

    Dobry den, taketo informacie sa na stranku nedoplnia, kedze nemame moznost ziskat informacie o dotlaciach starsich emisii znamok pred rokom 2003.

  • m_gerec 9. november 2010 @15:09

    Ak som bol spravne informovany, tak vsetky objednavky Slovenskej posty z Odboru zasobovania ceninami(predtym TUP) nielen na nove znamky ale aj na dotlace idu do tlaciarni cez Vas, cez Pofis. To su objednavky a k nim dodacie listy, ktore by mali byt archivovane a zaznamenane v pocitaci. Dalsia evidencia by mala byt v skladovej evidencii a v evidencii platieb za dodavku cenin. To vsetko sa stratilo? Tak sa skuste obratit na dodavatelov cenin (od roku 1993 ich az tak vela nebolo), ci by Vam neposkytli kopie dodacich listov.

  • Martin Vančo (POFIS) 10. november 2010 @08:26

    Vážený pán Gerec, náklady dotlačí výplatných známok neplánujeme dopĺňať na našu webstránku. Niektoré informácie sú už staršie ako 15 rokov a nie sú ani v archíve SP, a. s. Preto zistiť tieto údaje by bolo skôr úlohou pre nejakého historika alebo filatelistu?

    Pofisfórum navyše nie je platformou na zadávanie úloh pre zamestnancov Pofisu. Ak trváte na svojich požiadavkách, musíte sa obrátiť na vedenie SP, a. s. Praktickejšie pre Vás ale bude osloviť s touto požiadavkou PTC Praha, a. s., iste Vám radi vyhovejú, ak tieto informácie vôbec v archíve majú.

  • m_gerec 10. november 2010 @10:03

    Dakujem za odpoved, pan Vanco. Napr. pri vyplatnych znamkach Prezident Michal Kovac 2 (Sk) a 3 (Sk) su uvedene celkove naklady.

    Mna, ako tvorcu katalogov tieto udaje zaujimaju. Spominate lehotu 15 rokov - to je lehota pre skartaciu archivnych dokumentov? Nepatrili by taketo dokumenty do archivu znamkovej tvorby teda do Postoveho muzea prip. do statneho archivu (vid velky serial clankov neboheho Fr. Benesa st. vo Filatelii o CSR I.)? V akom zmysle je problem s udajmi spred roka 2003?

    Ak by to bolo mozne podujal by som sa na tuto ulohu. Dalo by sa zacat u Vas v Pofise alebo v Postovom muzeu, ktoreho ste tiez veducim? Pre badanie v tlaciarnach by iste bolo potrebne poverenie od Slovenskej posty. A pre buducnost - budeme vediet do katalogov od Slovenskej posty dostat udaje o dotlaciach znamok v eurovej mene?

  • Martin Vančo (POFIS) 10. november 2010 @10:32

    Dobrý deň pán Gerec, ďakujeme za Vašu ochotu venovať sa tejto problematike. Zrejme by bolo potrebné začať v našom archíve v Banskej Bystrici, kde momentálne pracuje bývalý vedúci Poštového múzea Dr. Š. Kollár.

    Čo sa týka Poštového múzea, tak z nových dotlačí eurových známok ide vždy jeden exemplár tlačového listu do Poštového múzea, takže tieto materiály sú Vám plne k dispozícii. V minulosti takýto postup bohužiaľ dodržiavaný nebol.

  • m_gerec 10. november 2010 @10:43

    To, ze do PM ide po jednom TL z novych dotlaci som si vsimol pri poslednej navsteve. Takze v PM najdem udaje o POCTE DODANYCH KUSOV znamok?
    Napr. c. 442 Svatuse:
    - zakladna tlac X./2008.....xy TL
    - 1. dotlac II./2009.............xy TL
    - 2. dotlac VIII./2009..........xy TL
    - 3. dotlac XI./2009............xy TL
    - 4. dotlac V./2010.............xy TL