Medzinarodny polarny rok

Pridať do obľúbených
  • 11111 25. október 2010 @14:32

    Dobry den,
    chcem sa opytat, preco SP doteraz nevydala a ani neplanuje vydat ziadnu znamku k Medzinarodnemu polarnemu roku, ked UPU to vsetkym postovym administaciam odporucila na roky 2010, alebo 2011 nehovoriac o tom, ze vacsina administracii to uz stihla v roku 2009.
    Nas sa asi topenie ladovcov kdesi na poloch netyka.
    Zial Slovensko je zase mimo, ako to bolo pri teme Liga proti rakovine, ked asi 20 krajin sveta vydalo znamku s rovnakym motivom, medzi nimi aj susedne Madarsko.

  • Veronika Vančová (POFIS) 25. október 2010 @14:53

    Pekny dobry den,
    poštové známky sa vydávajú na základe emisného plánu poštových známok. Tematické rady sú spravidla dva roky vopred prerokované v Námetovej komisii, ktorá je poradným orgánom ministra dopravy, pôšt a telekomunikácií SR pre otázky tematickej orientácie známok a poštových celín. Témy a námety na poštové známky sa prijímajú aj od občanov. Ak si nájdete chvíľku čas, prečítajte si náš článok o procese výroby poštových známok je zaradený do blogu.
    Pekny den
    VK

  • 11111 25. október 2010 @20:25

    Dobry vecer,
    dakujem za odpoved, ale neodpoveda na co som sa pytal. O dvojrocnom procese od napadu k vysledku uz zopar rokov viem, preto SP nedokaze promptne zareagovat na necakane udalosti, ako umrtie svetovej osobnosti, ci svetova vystava konana u nas...
    Ked sa este dobre pamatam, minuleho roku mala vyjst podla emisneho radu znamka TECHNICKÉ PAMIATKY: Oravská priehrada, ale nevysla, urcite by krasne doplnila banskostiavnicke tajchy, ktore vysli uz skor. Asi v roku 2003 takto vypadla nejaka osobnost, v roku 2006 znamka k MDD Čin-čin bola narychlo nahradena nie velmi vydarenou s tulipanom. Naopak v roku 2007 bola dodatocne do emisneho planu pridana znamka J. M. Hurban, ktora sa vobec nehodi ku zvysku emisneho radu Osobnosti, ktore v tom case boli takmer jednotne.
    Takze sa to urcite da, len treba chciet.
    A 2 znamky k MS v hokeji 2011, je akosi malo, mozno je to naposledy, co budu u nas MS. Patril by sa aspon harcek podobny, ako ten futbalovy.
    V buducorocnom EP mi akosi nesedia tie ceske auta. Preco ich vlastne vydame?
    20. výročie založenia Vyšehradskej skupiny bude spolocne vydanie, alebo nie?

  • Veronika Vančová (POFIS) 28. október 2010 @08:30

    Dobry deň,
    ako sme Vám už napísali, za tematickú skladbu emisného plánu poštových známok zodpovedá Námetová komisia MDPT SR, ktorej činnosť administruje Odbor posty, riaditeľka Ing. J. Brichtová.

    SP, a. s. ma v tejto komisii len 3 členov a nie vždy sa nám podari presadiť to, čo navrhujeme do emisného plánu, čo je vzhľadom k zodpovednosti ako vydavateľa poštových známok kuriózne.

    1) Emisia Oravská priehrada bola zrušená, pretože po preverení v centrálnom registri pamiatok na PÚ SR, nie je evidovaná ako technická pamiatka.
    2) rok 2007 bol rokom J. M. Hurbana, emisiu iniciovala SNR, takže nejde o štandardnú emisiu osobnosti.
    3) dve známky k MS v hokeji sú dostatočné a sú zosúladené ku dvom dejiskám podujatia : Bratislava a Košice. Okrem toho vydáme prvý krát v histórii SR aj celinovú pohľadnicu a dve cartes maximy.
    4) auta nie sú české ale česko-slovenske!!! Akosi rýchlo zabúdame na spoločný štát Čechov a Slovákov. Auto Tatra je dokonca pomenované podľa našich hor a v mnohých modeloch je prevodovka vyrobená v Bánovciach nad Bebravou. Aero je zasa pocta veteránistom, ktorých je na Slovensku neúrekom.
    5) 20. výročie Vyšehradskej skupiny bude spoločné vydanie krajin V4.