Dodávanie známok

Pridať do obľúbených
  • roman_lacko 12. august 2009 @06:37

    Chcel by som sa opýtať, za aký čas od oficiálneho vydania sa dá kúpiť známka na pošte Košice 1? Stáva sa mi totiž pravidelne (napr. u známok 451,452), že ju na pošte v druhom najväčšom meste Slovenska majú tak po poldruha týždni. Navyše pracovníčky pri okienku na ma zízajú ako na marťana, keď sa ich opýtam, či majú známku s takou a takou hodnotou, čo vyšla len prednedávnom. Nehovoriac o tom, keď sa spýtam na niektoré minuloročné známky. Vtedy mi je oznámené, že také už nemajú bez toho, aby sa pracovníčka pozrela do zásobníka. Otrasné služby...

  • Monika Podolská (POFIS) 12. august 2009 @09:18

    Pošty dostávajú také poštové známky, aké nominálne hodnoty si objednávajú. Pošta Košice 1 má filatelistickú priehradku a teda by mala mať všetky emisie po dni vydania, respektíve by si ich pre potreby filatelistov mala objednávať.
    Pošty od 1. 1. 2009 predávajú len poštové známky s nominálnou hodnotou v euro. Staršie poštové známky (Sk) mohli na poštách do konca júla vylepovať na zásielky.
    Známky s NH v Sk za dajú zakúpiť, resp. objednať už len do konca roka 2009 u nás na POFISe v Bratislave.

  • slavik 17. august 2009 @11:40

    Ak mozem poradit, Posta 1 ma skutocne filatelisticku priehradu a v nej velmi milu pani. Priehradku najdete, ak po vstupe do budovi pri PNS zabocite do lava, potom hned doprava a tam najdete miestnost s oznacenim 'predaj kolkov a celin vo velkom'; treba zazvonit na zvoncek. Pracovna doba 9:00 -13:00 (ak sa nemylim). Este sa mi nestalo, aby znamku nemali v jej den vydania. Na ostatnych priehradkach nemusia mat novovydane znamky hned v prvych dnoch.

    Este by som odporucil v Kosiciach Postu c.10, nachadza sa pri obchodnom centre Terasa, tam maju tiez vsetky znamky a harceky v prvy den vydania. FDC vsak neobjednavaju.