Ďalšia zlatá medaila za poštové známky Slovenskej pošty

Bohatú úrodu tohtoročných ocenení slovenských poštových známok v medzinárodných súťažiach zavŕšila zlatá medaila zo Svetovej filatelistickej výstavy MALAYSIA 2014.

logo vystavy malajzia

Súťaž, ktorá sa uskutočnila v termíne od 1. do 6. decembra 2014 v rámci Svetovej filatelistickej výstavy MALAYSIA 2014 v Kuala Lumpur, vstúpila do svojej jedenástej reprízy, pričom od 25. kongresu Svetovej poštovej únie sú jej finalisti hodnotení podľa počtu ročne vydávaných emisií poštových známok. Slovenská pošta v kategórii A, kde figuruje ako jeden z poštových operátorov, vydávajúcich menej ako 30 emisií poštových známok ročne, získala už po tretí raz v histórii 1. miesto pred Vietnamom, Bahrainom a Bosnou a Hercegovinou.

Slovenská pošta predstavila na výstave exponát „Stamps University“, zahŕňajúci poštové známky, ktoré vydala za ostatné tri roky. Koncepcia jednorámového výstavného panelu, pozostávajúceho zo šestnástich hárkov formátu A4, znázorňovala imaginárnu univerzitu s vyučovacími predmetmi, reprezentovanými jednotlivými emisnými radmi slovenských poštových známok (história, prírodopis, zemepis, telesná výchova, prírodné vedy a podobne).

Odborná porota ocenila okrem originality prezentácie aj ďalšie aspekty, napríklad technickú kvalitu vystavovaného materiálu, jeho funkčnosť v poštovom styku, všeobecný záujem o poštové známky v oblasti verejnej potreby, filatelistický záujem či podporu veľkých humanitárnych činov. Dôležitý význam zohrali aj kritériá vyváženosti medzi informáciami a vystavovaným materiálom, čitateľnosti informácií a estetického dojmu.

Zlatú medailu v uvedenej kategórii získala Slovenská pošta, a. s., už v roku 2010 na výstave PORTUGAL 2010 v Lisabone a po druhý raz v roku 2012 na 25. svetovom poštovom kongrese Svetovej poštovej únie v Dohe (Katar).

exponát

Exponát Slovenskej pošty na výstave v Malajzii

foto group malajzia

Účastníci Okrúhleho stola WADP Svetovej poštovej únie. Na stretnutí bola aj zástupkyňa Slovenskej pošty, Monika Podolská (piata z ľava).

Komentáre

  • m.narsik 16. dec 2014 @19:52

    Gratulujem slovenskej pošte, a. s.

  • karolmilan52 22. dec 2014 @15:37

    Gratulujem tvorcom i vydavateľovi. Poteší každý príspevok do zbierky a exponátu - Ocenenia slovenskej známkovej tvorby.

  • micka 6. jan 2015 @12:15

    Pri snahe otvoriť 1. adresu z desiatok uvedených mi PC oznámil, že stránku zablokoval ako nebezpečnú, POFIS to neoveril? Ostatní kolegovia, nemáte takúto skúsenosť?