Predajňa POFIS v nových priestoroch

Predajňa POFIS bude po presťahovaní otvorená od 1. 8. 2022 v nových priestoroch.

Predajňa POFIS Námestie SNP 35 814 19 Bratislava Tel.: 02/593 935 10

Výroba a predaj známky s personalizovaným kupónom Tel.: 02/593 935 08 E-mail: mojaznamka@slposta.sk Web: www.mojaznamka.sk

Internetový predaj Tel.: 02/593 935 00 E-mail:pofis.online@slposta.sk

Tuzemský predaj Tel.: 02/593 935 02 E-mail: pofis.obchod@slposta.sk

Zahraničný predaj Tel.: 02/593 935 03 E-mail: pofis.trade@slposta.sk

Viac...

Objavte krásy poštových známok v novej mobilnej aplikácii FILATELISTA

apka

Slovenská pošta je partnerom novej mobilnej aplikácie FILATELISTA, ktorá sprístupňuje slovenské poštové známky. Na svoje si prídu nielen zberatelia, ale aj obdivovatelia známkovej tvorby, pretože prostredníctvom aplikácie si môžu vytvárať vlastné známkové albumy a zakladať do nich elektronické známky podľa vlastného výberu. Aplikácia Filatelista obsahuje úplnú kolekciu poštových známok Slovenskej republiky vydaných Slovenskou poštou od roku 1993 do konca roka 2019. Je dostupná v slovenskom a anglickom jazyku a určená pre deti od 4 rokov.

Viac...

Vedecká konferencia 2016

Slovenská pošta, a. s., Poštové múzeum po úspešnej realizácii vedeckej konferencie „Komunikácia v dejinách ľudskej spoločnosti“ konanej v mesiaci september 2015, pripravila na 27.09.2016 ďalšiu vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou na tému

„História a súčasnosť zbierok a zberateľstva“.

Poštové múzeum privíta aktívnu účasť čo najširšej vedeckej, kultúrnej a múzejníckej verejnosti, preto Vás na toto podujatie čo najsrdečnejšie pozývame. Prípadnú účasť nám oznámte na e-mail spisiak.miroslav@slposta.sk.

Viac...

Cyrilo-metodské motívy na poštových známkach - recenzia

V rámci tohtoročného významného jubilea, 1150. výročia príchodu sv. Cyrila a Metoda na Veľkú Moravu, Slovenská pošta, a. s., vydaním reprezentačnej publikácie Cyrilo-metodské motívy na poštových známkach veľmi príjemne prekvapila nielen filatelistov a záujemcov o poštové známky, ale aj širokú verejnosť. Samotná publikácia nadväzuje na vydanie hárčeka s poštovou známkou venovanou tomuto výročiu podľa návrhu nášho popredného výtvarníka a autora návrhov mnohých ocenených poštových známok doma aj v zahraničí, akad. maliara prof. Dušana Kállaya, v dokonalej ryteckej transpozícii Miloša Ondráčka a na vysokej technickej úrovni realizácie v Poštovní tiskárne cenin Praha.

Viac...

Albín Brunovský – Maliarske dielo (recenzia)

Listujem v knihe Albín Brunovský – Maliarske dielo (vydavateľstvo Virvar, s. r. o., 2011, zostavil Daniel Brunovský, 280 strán, formát 237 x 297 mm) a prechádzam svetom farebnej fantázie – zo Záhoria, cez ríšu rozprávok, až do slovenského raja. Nie som znalec výtvarného umenia, som len jeho radový obdivovateľ a „konzument“, najmä však tých najmenších grafických diel pretlmočených na poštovú známku, ktorému pri pohľade na tieto „miniatúry“ vytvára pozitívne alebo negatívne asociácie.

Viac...