Spoločné vydanie s Mongolskom: Sokoliarstvo

Pridať do obľúbených
  • rsvitok 18. september 2020 @10:29

    Naozaj dva týždne pred vydaním spoločného vydania s Mongolskom sa ešte nevie ako známka bude vyzerať, alebo je zakázané uverejniť v emisnom pláne jej podobu?

  • m_gerec 19. september 2020 @12:02

    Ja sa zase pýtam - ak je nominál najbežnejších 0,65 €, tak prečo náklad len 100 000 kusov?

  • nal 21. september 2020 @10:50

    Mongolsko patrí medzi krajiny, ktoré majú registrované sokoliarstvo v rámci nehmotného dedičstva UNESCO.
    Slovensko v tom zozname nie je.
    Veľmi milé zo strany Pofisu, že vydáva spoločné vydania o veciach, s ktorými nemáme nič dočinenia.
    https://ich.unesco.org/en/RL/falconry-a-living-human-heritage-01209

  • jur1 21. september 2020 @14:58

    nal - Počul som, že Slovensko sa pokúšalo o zápis, tak neviem, či sa mu to podarilo alebo nie, alebo to pripadne na deň vydania známky. V každom prípade, keď bude známka taká, ako je zobrazená na úvodnej stránke, tak rozšíri zbierku nevzhľadných slovenských nepodarkov, o ktoré sa nikto trhať nebude. Ešteže je náklad malý a nominal bežný. Keby vydali niečo s motívom na pravej strane úvodnej stránky pofisu, tak to by bola iná káva.

  • jur1 21. september 2020 @15:03

    nal - ale môžem Vás potešiť. Turkménsko má jednu z najdlhších tradícií sokoliarstva na svete, pravdepodobne 2. najstaršiu a ani ono nie je v UNESCU a tiež pred časom vydali k sokoliarstvu v krajine hárček http://home.nestor.minsk.by/fsunews/turkmen/2013/tm287-9.html .Možno sa približujeme práve jemu :-).

  • J. Lipták 22. september 2020 @15:15

    Tak už je uvádzaný náklad 200 000. ;)
    Rozmer však žiaľ obrovských 4 x 4 cm, takže na pohľadnice praktický nepoužiteľné.

  • i.krizka 25. september 2020 @14:31

    Bude Pofis mať v predaji aj známku, resp UTL vydané Mongolskom?

  • iker1 27. september 2020 @20:39

    Do vydania máme ešte 5 dní, Neverím tomu, že aj keď je to spoločné vydanie, že Mongolsko vydá rovnakú známku, s rovnakou témou áno, ale nie takúto.
    Jednoducho výtvarné umelecké smery sú rôzne a tento spôsob výtvarného umenia sa na známku nehodí. Nechcem uraziť autora, jeho umenie sa isto uplatní, ale na známku radšej nie.
    Nedá sa ani povedať, že primárne je známka určená na výplatu poštovného, lebo tento spôsob úhrady je v dnešnej dobe prekonaný.
    Zostáva pomaly tým známkam už len umelecká a zberteľská hodnota. A podľa smerovania Slovenskej pošty už podľa návrhov známok , výberu autorov a trlačiarne už ani tá.
    Už sa ani nečudujem, že filatelia na Slovensku takto upadá, pošta k tomu výrazne pomáha.
    Posledný zhasne

    PS. Verím tomu, že Mongolsko vydá krásnu známku. Prekvapili by ma, ak by vydali náš návrh. Môžem sa mýliť, ale je to môj názor.

  • J. Lipták 27. september 2020 @23:10

    iker1: Možno by ste si mohli pozrieť ostatnú tvorbu autora Vladislava Roztoku: https://www.pofis.sk/katalog/autori/vladislav-rostoka

  • iker1 28. september 2020 @09:12

    Ospravedlňujem sa autorovi, ak to vyznelo neúctivo. Rešpektujem tvorbu, aj som bol na jeho výstave, len som vyjadril svoj názor ku konkrétnej známke a uznávam, že nemusí byť správny. Ešte raz sa ospravedlňujem, hlavne pánovi Rostokovi, môj príspevok nemal účel znevažovať jeho tvorbu.

  • i.krizka 28. september 2020 @10:29

    Pán Lupták,Roztoka je skvelý umelec, ale tvorba známok sa nedá hodnotiť hromadne. Každá známka je iná. Ja by som tiež na známke skôr privítal živých sokolov. Tieto Mongolské symboli patria skôr na ich známku.

  • Monika Podolská (POFIS) 28. september 2020 @11:21

    Známky Mongolska by sme mali mať k dispozícii, zatiaľ ale nevieme koľko a kedy, ale určite nie ku dňu vydania.

  • iker1 15. október 2020 @11:24

    Tak čakám a snažím sa niečo zistiť, ale po mongolskej známke ani slychu. Viete o nej niečo?
    https://mongolstamps.com/

  • Monika Podolská (POFIS) 15. október 2020 @12:50

    Dobrý deň, predpokladaný termín vydania mongolskej známky spoločného vydania je 15.12.2020.

  • nal 28. december 2020 @18:33

    Pani Podolská, Mongolsko vydalo známku k sokoliarstvu ešte v roku 2019.
    https://mongolstamps.com/p/2801.html

  • Tono 29. december 2020 @12:51

    Naco sa vydavaju spolocne vydania, ked sa nevedia spolocnosti datumovo, tematicky, rozmerovo zladit.
    A to nehovorim o situacii, ze sa to ani neda bez problemov a za slusne peniaze zohnat. Nedomyslene veci.

  • i.krizka 29. december 2020 @13:19

    Nemôže v tejto súvislosti Pofis, alebo Sl.pošta zavolať na Poštu v Mongolsku a spýtať sa na súčasný stav.To naozaj pani Podolská nie je povinnosť zverejniť aktuálnu infirmáciu, pre verejnosť?

  • iker1 4. január 2021 @13:57

    Už niekoľko rokov zlyháva riadenie vydávania známok. Od výberu tém, výberu návrhov, ... až po prezentáciu známok. Hlavne spoločných vydaní. Zahodené výborné príležitosti, Neplánované (Turecko), nekoordinované (Mongolsko) vydania, chýbajúce príležitostné pečiatky.... Pozrite sa hocikam okolo. Známky graficky zladené v témach počas niekoľkých rokov, vydaný bulletin, v bulletine zverejnené známky, UTL, FDC, pečiatky prvého dňa vydania.
    U nás to akosi funguje nie vďaka vedeniu, ale napriek vedeniu známkovej sekcie.
    Aj by som napísal, že amatérizmus, ale urazil by som amatérov, musím napísať šlendriánstvo.

  • m_gerec 5. január 2021 @12:37

    Najprv som chcel na hejt anonyma (ako inak) "iker1" reagovať posmešne a ironicky, ale skúsme aj na týchto kritických názoroch nespokojného zberateľa (?) nájsť niečo pozitívneho.
    Verte, že "známková sekcia" (myslené Slovenská pošta - POFIS) riadi vydávanie známok koncepčne a plánovite (https://www.pofis.sk/blog/2020/10/21/dokument-strategia-vydavania-postovych-cenin-do-roku-2023). Niekedy však príde zásah "zhora" (napr. od "zamini") a v skrátenej lehote sa musí pripraviť spoločné vydanie. Partnerské pošty majú vlastné starosti a problémy, na ktoré Slovenská pošta nemá vplyv a tu sa ukáže ako sú ne/seriózne (napr. Egypt, Mongolsko). Pán "iker1" skúste investigatívne zistiť ako to bolo s egyptskou a teraz je s mongolskou známkou a na napíšte nám o tom.
    Nemáme EP vo forme brožúrky ako Česi, ale máme lepší web a nebyť hejterov donedávna sa mohlo k známkam diskutovať už vopred (verím, že toto opatrenie POFIS prehodnotí).
    Nakoniec - pán "iker1" napíšte aké originálne témy a návrhy známok Slovenskej pošte alebo Ministerstvu ste poslali resp. čo odporúčate.

  • i.krizka 5. január 2021 @16:25

    Akosi si nerozumieme. O spoločnom vydaní sa určite uzatvára zmluva, či písomný dohovor. Vňom sú určite uvedené potrebné údaje k známkam. Je zrejme,že tento dohovor nebol dodržaný v časti termínu vydania. Verejnosť má právo vedieť prečo a hlavne, aký je nový termín. Toto môže zistiťu Mongolskej pošty len Sl.Pošta. Pri dobrej vôli sa celkom iste dá.

  • J. Lipták 5. január 2021 @17:23

    „nebyť hejterov donedávna sa mohlo k známkam diskutovať už vopred“

    Poopravím Vás, pán Gerec. POFIS toto opatrenie prijal po konštruktívnej kritike prezidentskej známky so Z. Čaputovou. Žiadni „hejteri“. Vďaka za porozumenie.

  • rudosulej1 5. január 2021 @17:25

    Pán Križka a ďalší! Kto vie a hľadá nájde aj vysvetlenie prečo, lebo covid! Do vyhľadávača zadajte mongolia.post, prejdite na stránku https://www.ubstamps.com
    (Mongolian Stamp Issues) a zadajte si preložiť túto stránku!
    Rudolf Šulej

  • J. Lipták 5. január 2021 @17:50

    Prosím môj príspevok z 17:21 a aj tento príspevok vymazať. Ďakujem.

  • i.krizka 5. január 2021 @18:38

    Ďakujem pán Šulej. Už som si to našiel skôr,len som sa tam nedozvedel, kedy známka Sokoliarstvo bude vydané. Takúto otázku môže položiť Mongolskej pošte len naša Slovenská pošta a jej výsledok oficiálne zverejniť.Myslím,že je to dokonca jej povinnosť a verím, že informácia poteší aj Vás.

  • iker1 6. január 2021 @17:42

    Áno, už sme si zvykli, že každý, kto má iný názor je onálepkovaný nejakým -istom, prípadne hejterom, aj keď na Slovensku máme na to krajšie slová.
    Vy ak máte informácie tak informujte plebs a zbytočne hľadám, ako sa odregistrovať, tak ak sa dá zrušte ma, "zabanujte" veď tak sa to robí.
    Ďakujem.

  • m_gerec 6. január 2021 @18:36

    Pán "iker1" - ja predsa rešpektujem Váš názor, lenže akú má váhu, keď nie je podpísaný. Skúste sa nanovo zaregistrovať pod Vaším skutočným menom a potom prispievať do týchto diskusií. Predpokladám, že máme spoločný cieľ - zvýšiť úroveň slovenských známok.
    Miroslav Gerec

  • Monika Podolská (POFIS) 7. január 2021 @07:43

    Dobrý deň, samozrejme, že sme u Mongolskej pošty opakovane preverovali ako to je s ich vydaním, žiaľ, nikto nám neodpovedal.

  • rsvitok 8. január 2021 @08:10

    Je smutné, že Mongolská pošta nedokáže Slovenskej pošte ani len odpovedať na dotaz o spoločnom vydaní. Je tu ale otázka, prečo sa Slovenská pošta zapojí do spoločného vydania známok s poštou, ktorá ani len neodpovie na dotaz o spoločnom vydaní a nezapojili sme napríklad do spoločného vydania Márie Terézie, korunovanej v Bratislave, s nástupníckymi krajinami vtedy spoločného štátu Rakúskeho cisárstva? Žeby preto, že pre niektorých historikov, v období spoločného vydania Márie Terézie, začínala história iba boľševickým pučom v 1917?

  • i.krizka 28. január 2021 @16:53

    Je snutné,že stále nie je oficiálne stanovisko k tomuto spoločnému vydaniu známok. Neverím,že ak by sa pán gen.riaditeľ Sl.pošty oibrátil na svojho partnera Mongolskej pošty ,že by osobne nedostal odpoveď. Zrejme na úrovni referentov to nejde.

  • rudosulej1 3. marec 2021 @15:10

    "Mongolské vydanie" spoločného vydania
    https://mongolstamps.com/p/2872.html
    Rudolf Šulej

  • nal 3. marec 2021 @20:44

    Dnes osm si všimol, no už bolo vypredané. A FDC nie je vôbec k dispozícií.
    Podarilo sa vám niekomu kúpiť?

  • iker1 4. marec 2021 @20:45

    Skúšal som. A moje skúsenosti:
    FDC vypredané, tak som kúpil aspoň známky. registroval som sa a dostal som sa až k obrazovke na platbu, prvé tlačidlo - zobraziť objednávku - stránka neexistuje. Zaslať mailom - vrátilo ma na začiatok. tak znova až po platbu, tentoraz bez toho aby som videl objednávku, súhlasil som s podmienkami. Dostal som sa na platbu kartou v mongolčine, bez možnosti iného jazyka, tak som zadal kartu a potvrdil. Vrátilo mi stránku s tým, že transakcia zlyhala a mám skontrolovať pohyb na karte. SMS o odoslaní platby odišla. 14.40 USD tiež. Žiaden mail od mongolskej pošty, a ani možnosť na stránke sa prihlásiť a skontrolovať objednávku.

    Tak pozor.

  • nal 5. marec 2021 @10:24

    Monika Podolská, aký je stav so spoluprácou s mongolskou poštou?

  • madukos 9. marec 2021 @12:48

    Prišli už niekomu známky objednané na Mongolskej pošte?

  • iker1 10. marec 2021 @10:17

    Dnes boli FDC k dispozícii na https://mongolstamps.com ale kým som sa rozhýbal, boli vypredané :-(

  • i.krizka 28. marec 2021 @16:53

    Zatial čakám na UTL i známku určite bude.

  • Ferdo1 6. máj 2021 @16:32

    Dobrý deň. Myslím, že s mongolským vydaním sa to dá uzavrieť. Dnes mi prišlo 20 mongolských známok. Komunikoval som s nimi po rusky a šlo to.

  • milos.cerven 6. máj 2021 @21:21

    Dobrý večer,
    dnes som dostal mongolské vydanie. Perfektné zabalené, nepoškodené, kompletné PL + známky, bez toho, aby som písal, že chcem kompletné PL. Len mi poslali o 2 známky menej, takže budem komunikovať mailom, ale verím, že to vyriešim k mojej spokojnosti.

  • nal 6. máj 2021 @23:48

    Mongolsko prišlo dnes aj mne.
    Doobjednával som si cez súkromného predajcu z Mongolska aj FDC. To zatiaľ nedorazilo.
    Minimálne je dobré vedieť, že sa dá na ich poštu spoľahnúť.

  • slavik 12. máj 2021 @14:24

    Mam na predaj zopar zvysnych mongolskych znamok, tlacovych listov aj FDC. Viac info na spolocne.vydania@gmail.com