Postshop a Pofis

Pridať do obľúbených
  • karolnagy77 26. február 2015 @08:51

    Aj Postshop (http://www.postshop.sk) aj Pofis sú istým spôsobom spriahnuté so Slovenskou poštou aj spolu navzájom. Postshop napríklad ponúka aj filatelistický predaj: http://www.postshop.sk/b2c/b2c/display/%28layout=7_29_111_99_31_32_36_37_38_49_34_30&uiarea=2&ctype=areaDetails&carea=0000000229%29/.do.

    Oproti asi 30 predajniam filatelistického tovaru Pofisu (filatelistických priehradkách) je u nás viac ako 300 stánkov Postshopu. Všetky tie stánky by mali mať údajne plný sortiment.

    Zdá sa mi, že v BB je Postshop aj Pofis je na jednom mieste. Má ho jediná pracovníčka. Nepracuje teda na viac smien. Je to jeden z ojedinelých obchodov, ktorý nemá ani po viacerých urgenciách uvedené otváracie a zatváracie hodiny (v rozpore s Obchodným zákonníkom). Nad rámec tovaru Postshopu aj Pofisu tam predáva napr. aj denníky a časopisy.

    Než sa rozpíšem, je tu vôbec diskusia o konkurenčnom (?) Postshope žiadúca? Alebo mohla by byť aspoň tolerovaná? Ak sa k tomu vyjadrí Monika Podolská, hneď sem prizvem aj zástupcov Postshopu. Postshop takéto fórum a ani nič podobné nemá.

    Najviac ma zaujalo, že Postshop posiela tovar v cene od 10,00 € bez poštovného. A z tohto hľadiska by zlúčenie Postshopu a Pofisu (Alebo predaj tovaru Pofisu aj Postshopom) iste uvítali všetci filatelisti.

  • POFIS 26. február 2015 @10:18

    Postshop je organizačná zložka Slovenskej pošty, ktorá sa zameriava na predaj rôzneho tovaru prostredníctvom pôšt a elektronického obchodu. Tovar, ktorý ponúka je veľmi rôznorodý, od bežného kancelárskeho tovaru, domácich potrieb, knihy až po autopotreby, či drogériu.
    Je to vlastne distribučný kanál výrobcov týchto produktov. Má svoje vlastné pravidlá predaja a teda aj svoje vlastné obchodné podmienky.

    Filatelistické produkty, ktoré ponúka POFIS (Poštová filatelistická služba) sú produktmi Slovenskej pošty, ktoré vydáva ako poverený poštový operátor, ktorý ako jediný má právomoc vydávať slovenské poštové známky a s tým spojené oficiálne filatelistické produkty.
    POFIS tento tovar predáva prostredníctvom svojich predajní v Bratislave, filatelistických priehradok na vybraných poštách, cez svoju internetovú stránku a prostredníctvom zásielkového predaja na Slovensku a do celého sveta.
    Webová stránky POFIS nie je len bežným predajným kanálom, ale má aj funkciu katalógu, kde sú uvedené všetky produkty vydané od roku 1993, teda aj tie, ktoré sú už nepredajné alebo vypredané. Poskytuje informácie o produktoch a aj možnosť komunikácie so zákazníkmi a filatelistami prostredníctvom fóra.
    Zásielky, ktoré POFIS zákazníkom odosiela obsahujú ceniny a preto sú posielané doporučene v poistených listoch a nie ako Vec poštovej služby, ktorú využíva Posthop na zasielanie produktov zo svojej ponuky v hodnote nad 10,00 €.

    Pri predaji tovaru POFIS na poštách na filatelistických priehradkách si organizáciu predaja určuje samotná konkrétna pošta a POFIS nemá právomoci, aby určoval kto bude produkty predávať alebo či je Postshop a filatelistická priehradka zlúčená. V žiadnom prípade tu ale nejde o konkurenciu medzi Postshopom a POFISom, keďže sa ich ponuka prekrýva len minimálne.

    Nejaké zlúčenie služieb Posthopu a POFISu by, podľa nás, nebolo vhodné. Nie je to bežnou praxou ani v iných krajinách. Každý poštový operátor (vydavateľ poštových známok), ktorému záleží na poskytovaní služieb filatelistom, má samostatnú internetovú stránku, alebo aspoň sekciu, zameranú na prehľad a prípadne aj predaj poštových známok a ostatných filatelistických produktov.

  • tomita84 26. február 2015 @12:13

    Súhlasím s p. Podolskou, i keď ja som si online objednal z postshopu hawidky pred rokom a dodnes mi nedosli----faktúra áno:)
    Dokonca ani môj mail , ktorý som potom napísal,že čo s tým,sa nedočkal odozvy.

    Have a nice day friends
    :)

  • karolnagy77 26. február 2015 @19:06

    Monika Podolská, pečiatkované známky, bez ohľadu na ich filatelistickú hodnotu zrejme nie sú ceninami. Tie by teda POSTshop mohol posielať zákazníkom ako "Vec poštovej služby". Súhlasíte?

  • POFIS 27. február 2015 @07:23

    Webové stránky www.pofis.sk a www.postshop.sk nie sú nijako prepojené a každá má svoju vlastnú administráciu, preto nesúhlasíme s tým, že by sa nejaké produkty z našej stránky mali posielať cez Postshop. Postshop nemá v ponuke naše pečiatkované známky, zato má balíčkované pečiatkované známky iných krajín, ktoré my v ponuke v online obchode nemáme.

  • karolnagy77 27. február 2015 @12:33

    Ani Vy, ani POSTshop nemá v ponuke ani slovenské balíčkované pečiatkované známky!!!

    KOMU TO PROSPIEVA, keď si aj slovenskí filatelisti musia chodiť kupovať slovenské balíčkované pečiatkované známky do Budapešti, Ľvova, Krakova, Brna, či do Viedne???

    Rozhodne to neprospieva slovenským filatelistom a slovenskej filatelii, teda ani filatelii ako takej! Rozhodne to neprospieva ani Slovenskej pošte! A som presvedčený, že to neprospieva ani POSTshopu a ani POFISU.

  • POFIS 27. február 2015 @12:48

    Slovenské pečiatkované známky, ktoré sú ešte k dispozícii máme na našej stránke prípadne si ich záujemcovia môžu kúpiť u nás v predajni.

  • karolnagy77 27. február 2015 @14:21

    Monika Podolská, žiaľ, čím ďalej, tým viac, Vaše odpovede sú neodpoveďami. Po slovensky povedané aj: Ja o voze, Vy o koze. :-(

    To, že vy ešte máte nejaké pečiatkované známky v Bratislave predsa nie je žiadnou odpoveďou na to, či si ich majú alebo nemajú výhodne kúpiť aj z ktorejkoľvek obce na Slovensku - bez zaplatenia poštovného a balného.

    Takisto ste sa nevyjadrili k slovenským balíčkovaným známkám. Majú ich súkromníci (Ktorých nesmie mať POFIS, ZSF a iné renomované filatelistické stránky na svojich linkách, majú ich vari všetci susedia v zahraničí... A prečo ich nemá ani POSTshop a ani POFIS?

  • tomita84 27. február 2015 @22:13

    Je to naozaj čudné, tých známok,- už som to písal- je málo a smiešne množstvá len vybraných, niektorých. O to podľa mňa ide. A také, že hárčeky- aspoň pečiatkované, tak tých veru len raz do roka aj to toľko kusov,že nestihnem ani objednať. škoda....Sú aj také, čo vôbec nie sú už roky. Nap. Nitra 1998, huby 1997 atď...Ale zase majú pekné ročníky,,krásne obaly sú a sú v nich čisté známky. Tie balíčky už dávnejšie filatelisti navrhovali- napr. v r. 2010,2009 ..ale neuspeli.

  • OHAJ 28. február 2015 @10:18

    mohli by byť radi, že niekto vôbec má záujem, miesto poštovného "VEC POŠTOVEJ SLUŽBY", aj tak je to všetko predražené ako napr. www.mojaznamka.sk ( známka s personalizovaným kupónom 7,58 € ) či predražené zásobníky na známky s rabatom +100% (a to Vám ani v tom POST shope neviedia povedať, či sú riadky priesvitné alebo matné - mam jeden album s logom Slovenskej pošty doma a nedal by som zaň ani 10Eur, nieto ešte 20.-, len dostal som to ako darček, tak so si ho nechal na rovnake známky zo SK SKART-u, ktorý u nás ani nezoženiete, lebo to predávajú do zahraničia - našincom nepredajú!)
    PS: POŠTOVÁ KARTA, už niekto odtiaľ videl aj nejaký cent, ak si ho tam sám neposlal cez V.S.?

  • karolnagy77 28. február 2015 @19:42

    OHASJ, možno je ten album aj z renomovanej nemeckej firmy Leuchtturm. Oni robia tie riadky matné, teda len priesvitné, ak sú listy biele. K čiernym listom robia zásadne riadky priehľadné (umelý celofán). Takže, treba sa pýtať na farbu listov a žiadať si zásadne čierne.

    Tomita84, píšeš tiež o balíčkoch so slovenskými známkami?

  • karolnagy77 28. február 2015 @20:28

    Vidím, že keď si nepomôžeme sami, asi nám s platením poštovného 2,20 € POFISu nepomôže nikto. SOM OCHOTNÝ NAJMENEJ 1x DO MESIACA cestovať na vlastné náklady každý utorok po pravidelnej nedeľnej burze, ktorá sa v BB koná raz mesačne do Bratislavy a do Viedne. A vybaviť objednávky záujemcom z BB a okolia za symbolickú časť úhrady mojich nákladov (pravdepodobne 0,50 až 1,0 €). Tieto potom predávať na niektorom verejnom mieste hneď nasledujúci deň, v stredu. Inak, podľa dohody. V prípade záujmu naviac aj raz mesačne objednávať tovar aj poštou, a podľa schopností POFISu a pošty ich tiež čo najskôr v BB aj predávať.

    Určite som nevymyslel nič nového. Funguje niečo podobné aj v iných mestách? Alebo fungovalo v minulosti? Alebo sa o niečom podobnom aspoň diskutovalo? A to nielen pre svojich známych. Alebo nielen pre členov ZSF, či miestneho klubu.

  • tomita84 28. február 2015 @21:09

    karolnagy77----áno, balíčky slov. známok som myslel,,no nemajú ich a asi ani nebudú mať..:)

  • i.krizka 1. marec 2015 @05:54

    Prečo si neobjednáte materiál radšej u firm.Barassa či Album (Zika) za rovnakú cenu , ako v Postshope. Bude Vám určite obratom zaslaná.Máme predse i filatelistické obchody,kde tiež predávajú naše známky za nominál a aj rôzne filatelistické potreby.

  • karolnagy77 1. marec 2015 @08:46

    i.krizka, myslím, že ste sa preklepli. Asi ste chceli napísať "ako v POFISE". Hoci iste aj sortiment a promptnosť POSTshopu by bolo možné porovnávať s inými - a nie v ich prospech.

    A keď sme pri tom POSTshope, vám ešte prístup na www.postshop.sk nezablokovali? Mne ho zablokovali okamžite. A to som ich ešte ani nekritizoval. Len za tunajší úvodný príspevok.

    Vďaka za tipy na Barassu, Album (Zika). Hneď si ich vyguglím. Ďaľšiu vec, ktorú plánujem už zopár týždňov vytvoriť: Vytvoriť novú filatelistickú web stránku, ktorá by mala obsahovať SKUTOČNÉ diskusné fórum (Toto je skôr len, hoci nadpriemerne živá návštevná kniha). Na novej stránke budú aj všetky slovenské funkčné a odlíšene aj nefunkčné alebo skôr nefunkčné iné filatelistické linky, vrátane obchodov. Ak niektoré obchody ešte nemajú vlastné webstránky, dať im bezplatne priestor na ich vlastnú prezentáciu.

  • POFIS 2. marec 2015 @08:03

    Nevieme, či pečiatkované známky ako balíčkované ponúka aj rakúska, poľská, maďarská či česká pošta, ale zo slovenských pečiatkovaných známok nebudeme vyrábať balíčky. Niektoré ročníky už nie sú kompletné a z niektorých sú už len minimálne množstvá. Ponúkame možnosť dokúpiť si pečiatkované známky, ktoré ešte sú k dispozícii.
    Filatelistické priehradky na poštách ponúkajú prevažne novinkový tovar, ktorý si zákazníci objednajú na stálu objednávku. Ostatné objednávky starších emisií, či iných produktov posielajú na vybavenie na POFIS. Pripravujeme aj možnosť, že takúto objednávku starších produktov bude možné si vyzdvihnúť na pošte.

  • karolnagy77 2. marec 2015 @08:30

    O to nám predsa už roky, aj v týchto diskusiách ide! Aby sme si čokoľvek z ponuky POFISU mohli objednať a aj prevziať minimálne na každej z tých 30 pôšt.

  • i.krizka 2. marec 2015 @12:53

    Dovolím si Vás informovať,že firma Barassa, Album i Zberate,l majú svoju Web stránku. Okrem toho je tu aj portál POŠTOVÉ ZNÁMKY, kde nájdete všetky informácie, vrátane spomínaných firiem. Prajem príjemnú filateliu.

  • karolnagy77 2. marec 2015 @17:55

    Barassa nemá web stránku, Filatelia: http://www.filatelia-album.sk - predávajú aj úplne nové známky za vyššie ceny, na druhej strane, majú aj tie, ktoré už Pofis vypredal. Predávajú spravidla slovenské známky nepečiatkované. Ponúkajú aj odchýlne tlače. Napr. korešpodenčný lístok len s čiernou tlačou známky za 50,- €. Zberateľ. Iste si tam niekto niečo nájde, ale napr. zo súčasných európskych známok tam momentálne nie je nič: http://www.zberatel.eu/?p=productsList&iCategory=60&sName=Znamky-Europa .

  • tomita84 2. marec 2015 @18:14

    Ja najčastejšie nakupujem u pána Molnošiho- filatelia album.sk, má všetko a vie veľa vecí zohnať, v rámci Slovenska má unikátnu ponuku porovnateľnú so svetom, obrovský výber všetkých krajín,známok, tlačí, cenín at´d...zberatel.sk- pán Kulhánek má každý mesiac v ponuke množstvo známok našich aj svetových vo forme mesačných ponúk,ktoré záujemcom zasiela vždy na mail,keď si to dáte odoberať. Obaja zoženú,resp. majú v ponuke dá sa povedať všetko,na čo si len spomeniete. Ich ponuka sa v mnohom západnej Európe nielen vyrovná,ale ich aj prekonáva v mnohých veciach. Takisto album. sk pána Ziku, ten má takisto veľa toho,hlavne Slovensko a Československo. A samozrejme, Slovensko eurové nakupujem v Pofise. Takisto aj iné portály, napr. aukro.cz či české filatelistické obchody, ako filatelie stošek, či trojan sú úžasné. Ale najvyššiu kvalitu,doslova čistonové produkty z vlastnej skúsenosti má podľa mňa jedine Filatelia album .sk.

  • OHAJ 8. marec 2015 @21:45

    Jasné, všeci majú všetko, až na fakt, že som sériu kombajnov nezohnal nikde :-(

  • tomita84 9. marec 2015 @08:49

    aké číslo katalógu myslíte?

  • tomita84 9. marec 2015 @08:52

    treba si popozerať starostlivo všetky obchody a kontaktovať viacerých známych obchodníkov u nás aj v ČR. Aj keď nemusia mať na stránke niečo v ponuke, ako som písal vyššie, väčšinou zoženú , čo potrebujete, resp. chcete. Taký nápis,že kombajny je veľmi všeobecný a nič nikomu nevraví.

  • OHAJ 9. marec 2015 @23:11

    Tomita84, neviem čo je na tom všeobecné ? Práve naopak, okruh zn. na tému kombajny je úzko obmedzený na poľnohospodárske stroje na zber úrody - známok na túto tému je tak málo, že z nich sa nedá urobiť ani obyč. balíček známok, nieto ešte nejaká séria s hárčekom uprostred (ak viete, budem povďačný za katalóg.číslo, napr. v nových Ruskych krajinách nevylučujem nejakú emisiu na túto tému). Majte sa.

  • OHAJ 9. marec 2015 @23:11

    Tomita84, neviem čo je na tom všeobecné ? Práve naopak, okruh zn. na tému kombajny je úzko obmedzený na poľnohospodárske stroje na zber úrody - známok na túto tému je tak málo, že z nich sa nedá urobiť ani obyč. balíček známok, nieto ešte nejaká séria s hárčekom uprostred (ak viete, budem povďačný za katalóg.číslo, napr. v nových Ruskych krajinách nevylučujem nejakú emisiu na túto tému). Majte sa.

  • tomita84 10. marec 2015 @11:05

    Ale vy myslíte asi známky nie slovenské? Pochopil som z toho,že asi máte záujem celkove o túto tému, ale pokiaľ viem, naše pošty sa takto nezameriavajú- i keď v minulosti to bývavalo, to hej. Majú občas na poštách či v postshope kartičky so sériami, ale to sú také, že napr. štáty ajman, guinea a podobne a to sú pre mňa ani nie známky. Ak niečo vyhľadám, dám Vám tuna link potom.