100. ročník Tour de France

Pridať do obľúbených
  • MN 26. jún 2013 @14:22

    Tento rok je stý ročník TdF. Neuvažuje pošta či by nevydala známku ? Pokiaľ viem to je dosť veľká udalosť na známku (a navyše tam štartujú dvaja Slováci). A pripomenúť si minuloročný úspech Petra Sagana (víťaz bodovacej súťaže - Zeleného trička) by tiež nebolo od veci.

  • karol 26. jún 2013 @15:46

    Tour de France je významná športová udalosť, ale nie sú to olympijské hry ani majstrovstvá sveta. Možno by sa dalo uvažovať, ak by niekto z našich tieto preteky vyhral, ale iba uvažovať. Ak si chcete túto udalosť pripomenúť nechajte si vyrobiť známku s personalizovaným kupónom.

  • MN 27. jún 2013 @15:07

    Minulý rok vyhral P. Sagan bodovaciu súťaž, čo je niečo úžasné, ale naša pošta robila ako by sa to ani nestalo, ani prítlač na korešpoňdečnom ani pečiatka.

  • Peter 18. júl 2013 @22:31

    No tak toto teda mylujem :-(( naši športovci vydávajú so seba obrovské úsilie aby sa ukázali a čo s toho maju??? Iba Fico im potrasie rukou aby sa ukázal na verejnosti, ale keď si ľudia žiadajú známku, lebo sa im páčia výkoni tak dostanú odpoveď že šak máte možnosť personalizácie. Hmm hamba naše pošte a jej politike!!! :-((( Známku je im lúto vydať, ale zlatý padák bývalej zamestnankini im lúto nebolo :-((

  • peter 19. júl 2013 @09:16

    Dobrý deň, pán "peter.klucka", teraz neviem, či ste sa chceli pochváliť s Vašimi znalosťami slovenčiny, alebo sa sťažujete v mene športovcov, že nie sú za svoje výkony dostatočne ocenení, alebo požadujete, aby minimálne každé dva mesiace Slovenská pošta vydala známku mimo schváleného emisného plánu.
    Slovenčinu by ohodnotil aj žiak základnej školy (keby tak vyjadril svoje vyznanie k spolužiačke, asi by veľký úspech nemal...), a čo sa týka vrcholového športu, osobne si myslím, že aktívni športovci s výsledkami porovnateľnými s ostatným svetom sú dostatočne zabezpečení.
    Nuž, vydávanie poštových známok nad rámec emisného plánu by určite neprivítali ani mnohí zberatelia. Nie každý je zároveň aj športový fanúšik. Oprávnene by potom mohli požadovať vydanie známky aj pri iných príležitostiach. Preto radšej nech sa emisný plán pripravuje aj naďalej starostlivo a s predstihom, čo následne prináša medzinárodné ocenenia v tejto oblasti.

  • peterl 19. júl 2013 @09:31

    Počas obdobia 1. 1. 2013 - 1. 6. 2013 bola vydaná známka Ján Popluhár - bol to skvelý futbalista. Navyše vyšla aj známka zvieratník s kupónom HC Slovan. Sú to naozaj pre zberateľa krásne známky do albumu. Skôr by sme asi mali poďakovať tým, čo túto prácu robia, nakoľko vydávať také množstvo známok v tak vysokej kvalite je naozaj obdivuhodné. S úctou Peter Lakata

  • Peter 20. júl 2013 @20:08

    http://msport.aktuality.sk/c/152606/tdf-fantazia-peter-sagan-obhajil-zeleny-dres/

  • Peter 20. júl 2013 @20:21

    Vážený pán Peter vidím že ste zakomplexovaný a zrejme ste študoval pravopis a na druhých si tu dokazujete čo ste nedokázal v osobnom živote. Zrejme ste životom sklamaný muž a takto verejne zhadzujete iných. Áno mal som problémi s pravopisom, ale som múdri a inteligentný muž na dosť dobrej úrovni a vy ste ma urazil. Týmto vás žiadam aby ste sa mi ospravedlnil. Ak sa tak nestane tak na vaše príspevky už nebudem reagovať.

  • MN 21. júl 2013 @14:49

    Vážený pán "peter", naša pošta naposledy vydala známku mimo plánu minulý rok ked boli druhí hokejisti. Mnohí zberatelia by privítali keby pošta vydala známku s Petrom Saganom. Navyše, Zelené tričko vyhral aj tento rok, cez stý ročník TdF, čiže to už je na známku. A navyše tú známku by ocenila aj nefilatelistická verejnost, ciže keby bola na pošty dodaná namiesto BIB 2009, čo je asi najpoužívanejšia známka na vnutroštátnu poštu, určite by mala úspech. Pán Lakata - ten zvieratník som dodnes nepochopil aký súvis to má so Slovanom, to jednoducho nemá logiku. A známka s Pertom Saganom by aspoň vynahradila tú otrasnú známku BIB 2013. A mohol by sa k tomu vyjadrit aj niekto s POFISu alebo pošty ?

  • 1_1 21. júl 2013 @22:42

    Rozprudila sa tu zaujimava debata ohladom vydania znamky k TdF. Myslim, ze je jasne, ze SP taku znamku nevyda, aj keby to mohol byt zaujimavy obchodny artikel. Je este socialisticky centralne riadena (tlaci na sklady, kedze prilezitostne znamky na priehradkach post prakticky nie su) a nereflektuje na dopyt, ako je to v trhovej ekonomike. SP si nepripomenula ani vyznamne vyrocia minulosti, tak ako moze reagovat na sucasne. Len v tomto roku su to 900 rokov zoborskych listin - najstarsie zachovane na nasom uzemi a 900 rokov Povesti davnych liet - snad 1. spomenutie Slovakov (Slovania sediaci pri Dunaji), pricom ich spomina na 1. mieste medzi slovanskymi narodmi. Aky zazrak, ze nezabudla na sv. Cyrila a Metoda. Zato prisernu hororovu znamku BIB vyda bez mihnutia oka a nejaka dobra dusa este aj zmaze kriticku diskusiu k znamke. Poriadne si prezrite co je na nej - zombie chlapci, jeden ma podrezany krk, z ktoreho mu tecie krv, dalsi ma noz v bruchu, obaja maju krvave podliatiny a nepritomne oci a najmensi ma krvave tricko v oblasti srdca, za nimi je na plote nakreslene krvave prasa a krvave smuhy. Tato znamka nabada k samovrazdam, satanizmu a inemu zlu. Samotny autor povedal: V raji by som nechcel žiť ani päť minút, potrebujem sem-tam cítiť, že oheň aj páli. - pozri http://www.litcentrum.sk/rozhovory/tomas-klepoch-drzitel-zlateho-jablka-bib-2011
    Stalo by na zvazenie, ci vobec pokracovat vo vydavani znamok BIB, kedze kultura upada, presadzuje sa nevkus, minimalizmus, industrialny styl a znepokojujuca siva farba. Zlato (najziadanejsi kov uz cele tisicrocia, symbol luxusu a bohatstva) sa povazuje za gyc - to nie je moj vymysel, to ucia na VS (estetika, vytvarna, architektura).

  • MN 22. júl 2013 @09:22

    Suhlasim s Vami, dnes uz je to umenie strasne divne a ta znamka BIB 2013 - to je fakt ako pre samovrahov. Mohli by zrusit tu znamku BIB a miesto nej dat Sagana v tej istej hodnote a v tom istom naklade a myslim ze vsetci budu spokojni (a posta nebude mat nijake straty ani nevyrovnalosti).

  • Martin Vančo (POFIS) 22. júl 2013 @09:56

    Vážení priatelia,

    poštové známky sú vydávané aj na základe podnetov verejnosti a emisné plány sa prerokúvajú spravidla s dvojročným predstihom. K 100. výročiu Tour de France sme doteraz nedostali žiadny oficiálny podnet a preto považujem takéto diskusie za bezpredmetné. Slovenská pošta, a.s., je síce vydavateľ poštových zámok, ale každý emisný rad sa predkladá na prerokovanie do Námetovej komisie známkovej tvorby, ktorá je poradným orgánom Ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR v oblasti námetovej skladby emisných plánov poštových známok. Slovenská pošta, a.s., nie je súkromná firma, ktorá by mohla flexibilne reagovať na nejaké "trhové podnety", ale národný poštový operátor so 100% účasťou štátu!
    Čo sa týka Petra Sagana, tak predpokladám, že nepreteká na Tour de France za Slovenskú republiku, ale za taliansky tím Cannondale Pro Cycling. S touto spoločnosťou nemáme v rámci "trhovej ekonomiky" žiadny zmluvný vzťah týkajúci sa reklamy. Na propagáciu významných osobností športu Námetová komisia prerokovala zmenu názvu športových emisií zo „Športových podujatí“ na „Významné športové podujatia a osobnosti“. V roku 2013 už v tomto inovovanom rade vyšiel „najlepší futbalista 20. storočia“ Ján Popluhár a na rok 2015 pripravujeme vydanie „najlepšieho hokejistu 20. storočia“ Vladimíra Dzurillu. Preto je otázne, či už dnes možno Petra Sagana porovnávať s týmito osobnosťami slovenského športu a či snáď aj tento športovec nemá celú kariéru pred sebou a v budúcnosti nezíska aj významnejšie ocenenie ako Zelené tričko v bodovacej súťaži jednej z mnohých, aj keď významných, európskych cyklistických súťaží.
    Na koniec si vám dovoľujem oznámiť, že príspevky obsahujúce hanlivé vyjadrenia a invektívy voči druhým právnickým alebo fyzickým osobám budú vymazané!

    S pozdravom

    Mgr. Martin Vančo, PhD.
    Vedúci odboru POFIS

  • MN 22. júl 2013 @10:12

    Kde mozeme podat oficialny podnet ?

  • Martin Vančo (POFIS) 22. júl 2013 @12:47

    Za oficiálny podnet považujeme písomný návrh doručený poštou buď na adresu Slovenskej pošty, a.s., alebo na Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

    V návrhu by samozrejme nemalo chýbať zdôvodnenie, v čom je daná téma výnimočná pre vydanie samostatnej poštovej známky.