Spoločne vydanie

Pridať do obľúbených
  • bozon 22. február 2011 @13:17

    Prosím kde sa dá zhnať spoločné vydanie " 20. výročie založenia Vyšehradskej skupiny. (Mylím ČR, PL a HU)

  • Monika Podolská (POFIS) 22. február 2011 @13:24

    Dobrý deň,
    známky spoločného vydania krajín V4 k 20. výročiu založenia Vyšehradskej skupiny si môžete zakúpiť na našej internetovej stránke v on-line obchode. Slovenské známky sú v Katalógu v sekcii Známky. Známky partnerských krajín sú v sekcii spoločné vydania známok.
    Môžete si ich kúpiť aj v našich predajniach v Bratislave, alebo objednať na dobierku.

  • bozon 26. január 2014 @10:36

    Dobrý deň, je ešte niekde možné kúpiť známky " spoločné vydanie s Kóreou" - ( kórejské vydanie)
    Ďakujem

  • miloslav.figura 27. január 2014 @21:12

    Žiaľ, "naši zodpovední" nám zaistili možnosť zakúpenia len v ČR resp. na aukciách, hoci máme objednané spoločné vydanie s ....... Aj FDC Vatikán zakúpite len v ČR. Ja som dokúpil viaceré "chybenky" napr. v sbírám.cz, filatelie Trojan, atď. Kórea je myslím na Filatelie Pěnkava.cz Praha. Kto to pre čechov "zaisťuje?" Pre členov ZSF potom nezostáva.

  • Monika Podolská (POFIS) 28. január 2014 @07:03

    Dobrý deň pán Figura,
    SP zabezpečila známky a ostatné produkty spoločného vydania pre všetkých, ktorí majú u nás stále objednávky (aj pre ZSF). A všetky tieto produkty boli aj vo voľnom predaji. Keďže ale nie sme ich vydavatelia, nemôžete očakávať, že ich budeme mať do nekonečna. Je úplne prirodzené, že zahraničné produkty predávajú aj iní obchodníci.

  • miloslav.figura 28. január 2014 @20:02

    Dobrý deň.
    prosím ospravedlňujem sa. ak tomu nerozumiem, ja ani členovia klubu. Máme objednané všetko, čo sa týka spoločných vydaní, známky, hárčeky TL, FDC, ostatné, proste všetko. A nám nepríde ani TL, ani FDC , /naposledy myslím Kórea/ ani ostatné objednané materiály, /bez vysvetlenia/, ktoré následne objavujem v českých filateliách. Načo slúžia tie objednávky členov na začiatku roka? Sú medzi nami viacerí, ktorí sa špecializujú na spoločné vydania, a potom to veľmi draho dokupujú v Česku. /aj ja/. Pri spoločných vydaniach predsa musí byť dohoda medzinárodná medzi poštami či vydavateľmi spol. vydaní o výmene spoločných materiálov pre členov národných zväzov. Ste presvedčená, že tí ktorí o tom rozhodujú, tieto zahraničné materiály dokupujú v Česku? Ja mám informácie, že existujú dohody, o ktorých plebs nemá vedieť,Českí predajcovia sú lepšie informovaní. Ešte raz sa ospravedlňujem, ak tomu nerozumiem, ale pri celoročných klubových objednávkach spoločných vydaní treba jasne povedať popredu: Toto si zháňajte sami, my Vám to nezabezpečíme. Ale členské pre ZSF /neviem postupnosť s SP/ musíte platiť tak, ako by ste to dostali za nominál.
    Prosím, neberte to osobne, pretože sa vždy vyjadrujete fundovane, ale členská základňa nám klesla aj preto, že nevieme, čo máme odpovedať na jasné, ale nami nezodpovedateľné otázky. Myslíte, že SP zabezpečila všetky produkty spoločného vydania pre všetkých, ktorí majú u Vás stále objednávky? Alebo neposunul ZSF všetky objednávky SP? Resp. spoločné vydania, ktoré SP vymieňa so zahraničím, sú len pre vyvolených? Alebo SP nevie či nechce pre stálych členov ZSF zo stálou objednávkou u ZSF zabezpečiť spoločné vydania nimi objednaných? A ešte viac dotazov na členských schôdzach, to inokedy.
    Ďakujem a všetko dobré. M.F.

  • Pepis 28. január 2014 @21:36

    Myslím si, že V POFIS na Slovensku, robí všetko pre to, aby odradil všetkých potencionálnych zberateľov. Napríklad nepotlačené personalizované kupóny strážia ako štátny poklad, na slovensku sú nepredajné, ale na burzách, či internete, ich vyvolený predávajú za nekresťanské peniaze. Nie som veriaci, ale toto je asi zázrak... či nie??

  • Pepis 28. január 2014 @21:37

    vyvolení mäkké i... sorrrry...

  • nal 29. január 2014 @00:11

    z vlastnej skúsenosti odporúčam nákup cez internet (napr. aj cez obyčajný ebay) a najlepšie od zberateľov v danej krajine. žiaľ presvedčil som sa, že pofis nedokáže zabezpečiť dostatočný počet týchto známok a ich cena je dosť vysoká.
    čo by som však uvítal, aby ste (POFIS) v rámci svojej stránky spravili veľmi jednoduchú podstránku, kde by ste zobrazili známky, ktoré vyšli či už s totožným, alebo rovnakým motívom aj v zahraničí. určite to ocenia mnohí filatelisti (pri Europe 2000 či prijatí nových krajín 2004 to platí dvojnásobne).

  • nal 29. január 2014 @00:39

    pardón, opravujem. je to aj na vašej stránke.

  • nal 29. január 2014 @00:54

    prosím, doplňte tento zoznam aj o nasledujúce známky:
    - egyptsko - slovenské vydanie (2010)
    - izraelsko - slovenské vydanie (1999)
    - Juraj Haulík - chorvátske vydanie (1999)
    - Ján Nepomucký - nemecké a české vydanie (1993)
    - Ochrana prírody - stromy - české vydanie (1993)
    - sv. Cyril a Metód - české vydanie (1993)
    myslím, že ostatné vydania máte publikované na stránkach
    (pri motíve Európa 2000 vyšlo veľa známok krajín s týmto motívom (Grónsko, Alklandy...), pokiaľ nemáte presné náhľady, mohli by ste publikovať aspoň zoznam krajín)

  • Monika Podolská (POFIS) 29. január 2014 @07:36

    Dobrý deň pán Figura,
    pre každé spoločné vydanie je dohoda o "výmene" známok individuálna a odvíja sa od potrieb každej jednotlivej krajiny. napr. pri vydaní s Kóreou sme si známky od Kórejskej pošty museli odkúpiť, pretože Kórea o naše známky nemala záujem. My odkupujeme také množstvo známok, aké si filatelisti na základe stálych objednávok objednajú a podľa bežnej spotreby v predajniach a v online obchode. Nemáme záujem o to, aby nám tu zahraničné známky ostali na skladoch ešte ďalších niekoľko rokov. Môžem Vás ubezpečiť, že nemáme žiadne iné dohody so žiadnymi českými ani inými obchodníkmi. Ak ste to niekde počuli, tak Vás nepravdivo informovali. FDC Kórejského vydania nám kórejská strana neponúkla na predaj, napriek tomu, že sme o neho prejavili záujem. FDC nevydávala priamo kórejská pošta ale KOREAN PHILATELIC CENTER.
    Objednávku od ZSF dostávame ako spoločnú a teda neskúmame, či ZSF objednal známky pre všetkých svojich členov, ktorí o ne majú záujem, respektíve ako ich rozdelil. Neinformovanosť členov ZSF prosím nevyčítajte nám. My sme otvorení Vašim otázkam, či už priamo, alebo prostredníctvom zástupcov ZSF.

  • Monika Podolská (POFIS) 29. január 2014 @07:52

    Dobrý deň pán Nal,
    na našej webovej stránke sú všetky zahraničné známky spoločných vydaní, ktoré sme v čase tvorby našej stránky mali k dispozícii. Egyptské vydanie z roku 2010 sa nám, ako sme už v tomto fóre spomínali, nepodarilo získať.

    Informácie o vydania všetkých zahraničných známok emisného radu EUROPA nájdete na internetovej stránke PostEurop http://www.posteurop.org/EUROPA%20Stamps

    Chcem pripomenúť, že SP je vydavateľom slovenských poštových známok a naša webová stránka slúži ako katalóg našich vydaní. Nemyslím si, že by v dnešných časoch pre filatelistov mal byť problém získať informácie o zahraničných známkach z webových stránok príslušných poštových operátorov. A keď nie sú ich známky na ich stránkach, neviem, prečo by mali byť uverejnené na našej webovej stránke.
    Prosím, pošlite mi link aspoň na jednu webovú stránku iného poštového operátora, ktorý uverejňuje známky vydané Slovenskou poštou.

  • Monika Podolská (POFIS) 29. január 2014 @08:03

    Dobrý deň pán Pepis,
    odpoviem aj na Váš príspevok k večne omielanej téme predaja známok s čistým personalizovaným kupónom.
    Tieto známky nepredávame a ani predávať nebudeme. To že sa v minulosti na určitý čas do predaja pustili nebolo správne, ale to už dnes nezmeníme. Tento produkt je určený len na personalizáciu a predaj tlačových listov s čistým kupónom je neprípustný. Jeden z ďalších dôvodov je možné zneužitie nepotlačeného kupónu.

  • miloslav.figura 29. január 2014 @09:09

    Dobrý deň,
    ďakujem za vysvetlenie, a že máte s nami trpezlivosť. Ale určite pochopíte, že niečo tu nefunguje, keď filatelisti nemôžu dostať materiály, ktoré objednajú u ZSF, a až po niekoľkých mesiacoch dostanú informáciu, že objednaný materiál nedostanú, pretože ho SP nezakúpila a ZSF to neoznámi členom. Zatiaľ sa po pár kusoch zapráši, čo automaticky zvyšuje jeho cenu, a filatelistom to pripadá ako zámerná manipulácia. Prečo sa spoločné vydania robia s krajinami, kde o naše známky nie je záujem? To už pri uzatváraní dohody o spoločnom vydaní vyvoláva podozrenie zo špekulácie. Ak filatelisti nedostanú to, čo si objednajú, a pár ks sa dostane cez POFIS medzi plebs /príp. do rúk vyvolených/, je to nečestné, nezodpovedné a odporujúce etike vydávania známok. Dovolím si ešte poznamenať, že som telefonicky skúšal v POFISE tú Kóreu, tá dobrá pani mi poslala aspoň pár za 1.-€. Poslal som priateľa, ktorý pracuje v Blave, do POFISU, nech skúsi celý TL pre mňa i pre seba. Vyžobral pár párov. Asi moc otravoval, keď tá pani ešte vytiahla celý TL, rozpolila ho pred ním, a predala mu aj tú jednu polovičku. Vysvetllila, že chce dať každému aspoň niečo, veď má aj stálych zákazníkov, a tým by sa neušlo nič. Zlatá duša, tá za nič nemôže, skôr by si zaslúžila kyticu. Preto navrhujem spoločné vydania známok, čo je dobrá myšlienka, len s krajinami, kde bude vzájomná transparentná dohoda, a tieto podozrenia zo špekulácií padajú. Veď filatelisti prispievajú peknou čiastkou aj do rozpočtu SP.
    Pozn: Keď pozriete aspoň ceny tých materiálov zo spol. vydaní, ktoré hore uviedol p,Nal, musíte potvrdiť, že zámer spol. vydania s niektorými krajinami bol veľmi výnosný pre informovaných ľudí, ktorí pri uzatváraní a realizovaní zmlúv boli. Ak bude voľné miesto, hlásim sa prvý. A bez nároku na mzdu.

  • Monika Podolská (POFIS) 29. január 2014 @09:52

    Dobrý deň pán Figura,
    nehnevajte sa, ale spoločné vydávanie známok s inými krajinami nemôže byť na základe toho, či o naše známky v danej krajine filatelisti majú záujem alebo nie. Celý proces prípravy takejto emisie začína častokrát na diplomatickej úrovni a odmietnutie spoločného vydania len preto, že nie je isté či o naše známky bude v druhej krajine záujem by bolo hanbou pre Slovensko.
    Je to o pravidlách tej ktorej krajiny, ktoré my nemôžeme ovplyvniť ani do nich zasahovať. Nie každý poštový operátor partnerskej krajiny zabezpečuje známky spoločného vydania pre filatelistov svojej krajiny a my ich ani nemôžeme nútiť.
    Napríklad v prípade Japonska dostane každá partnerská krajina bez výnimky len obmedzené množstvo známok. Ak jej to nestačí, musia si ich filatelisti zháňať u obchodníkov. Ak nám teda partner svoje známky nechce poskytnúť na výmenu, donútiť ho nemôžeme.
    Zabezpečovanie zahraničných známok spoločného vydania pre filatelistov je od nás služba navyše, my sme povinný zabezpečiť len tie známky, ktoré sme my vydali.

    Pani v predaji Vám mohla ponúknuť len obmedzené množstvo kórejských známok, lebo mala pokyny, aby tlačové listy predávala len roztrhané, aby sa známky ušli pre čo najviac zberateľov. Tento istý postup sme zaviedli aj v internetovom obchode. Myslím, že sme robili naozaj maximum pre to, aby sme uspokojili čo najviac zberateľov.
    Prosím, prestaňte nás obviňovať zo špekulácií, my známky predávame všetkým za rovnakú cenu a teda nemáme dôvod aby sme kohokoľvek uprednostňovali. Ak si chcete zaistiť známky spoločného vydania a nedôverujete ZSF, môžete poslať stálu objednávku aj priamo nám, či už do predajne, alebo na zásielkový obchod. A ak nedôverujete ani nám, môžete si známky skúsiť zohnať priamo od poštového operátora vydavateľskej krajiny, alebo od obchodníkov.

  • miloslav.figura 29. január 2014 @10:19

    Ďakujem, predložím tento návrh na najbližšej schôdzi. Tento rok už máme trvalú objednávku u ZSF. Pravdepodobne je zbytočné byť tam, keď môžeme všetko zaručene zohnať u Vás bez sprostredkovateľa. A nič nemusím za drahé peniaze dokupovať v zahraničí. Poštovné platíme tak či tak, a členská prémia ma nespasí. Máme čas do konca roka zvážiť všetko pre i proti. Ale aj tak ste mi potvrdili, že slovenskí filatelisti sú až na konci záujmu pri spol. vydaní.

  • Pepis 29. január 2014 @10:20

    Ďakujem za odpoveď. Aj keď ma nepotešila, inú som ani nečakal. Len poznámka na záver: Keď sa prázdne kupóny už nepredávajú, ako je možné, že sa objavujú na burzách, a to za naozaj astronomické ceny. A nemám na mysli tie čo ste kedysi predávali, ale aj veci z roku 2012, či 2013. Podporujete špekulantov?

  • nal 29. január 2014 @12:22

    Ďakujem za skorú reakciu (a som rád, že to pozitívne vrie aj na fóre stránky Pofis). Ono to bude v dobe dnešného rozmachu internetu vy, ako zástupkyňa POFIS-u a na druhej strane zberatelia, ktorí sú rôznorodých povolaní, ale spája ich odbornosť vo vzťahu k filatelií.
    A som aj rád, že ste otvorili otázku toho, čo má a čo nemá byť obsahom tejto stránky.
    Myslím, že sa zhodneme na tom, že prioritne chcete vytvoriť prezentáciu a katalóg produktov Slovenskej pošty vo vzťahu k známkam a veciam s tým súvisiacim. A je aj rozumné, že je s tým spojený aj e-shop.
    V niektorých katalógoch nemáte spomenuté všetky produkty vydané Slovenskou poštou (nálepné listy, pár informácií pri známkach - pokiaľ je treba, viem vám mimo toho fóra poslať e-mail s informáciami, či poskytnúť materiál na oscanovanie či doplnenie - čo vediať dať aj iní zberatelia...). Veľkou otázkou mi v rámci stránky je promo na čisto súkromný web postoveznamky.sk. Ide o platenú inzerciu so Slovenskou poštou?
    Čo sa týka prezentácie spoločných vydaní - ste organizačným útvarom a.s.. Nie ste príspevková ani rozpočtová organizácia a aj smelo predpokladám, že je vašim cieľom poskytovať čo najpresnejšie služby pre svojich klientov. Momentálne je v časti "Spoločné vydania" chaos (krásne znie slovo guláš). Je tam FDC či nálepný list. A ako som spomenul, nie sú tam všetky známky. Nie je snáď hrdosťou vášho zamestnávateľa sa popýšiť spoluprácou s 16 krajinami, kde vyšli mimo hore spomínaných edícií Europa 2000 a vydania 2004? V mnohých prípadoch šlo o prácu tých istých grafikov a rytcov, ktorých promujete rovnako na týchto stránkach s ich exlivris či inými grafikami. Príde mi to ako nepomer. A opäť - ak máte problém s grafickým vizuálom známky, hárku či FDC - nemám problém si dohodnúť stretnutie a materiál viem poskytnúť na oscanovanie.
    Ako píšem, som rád, že sa snažíte reagovať na stránkach Pofisu a vediete komunikáciu so zákazníkmi (možno trocha neprofesionálne si beriete reakcie ľudí osobne, ale skôr si myslím, že sú smerované na vašu organizáciu a nevyjasnené konanie). Práve horlivá diskusia za 24 hod. môže byť pre Vás dobrou vizitkou. :)

  • m.narsik 29. január 2014 @19:05

    Pekný večer prajem.
    Nivinky slovenských poštových známok a produktov SP, a.s. objednáva pre členov ZSF dva krát ročne podľa zmluvy a požiadaviek členov ZSF prostredníctvom KF. Niektorí členovia resp. KF si nárokujú na spoločné vydania mimo objednávok, čo už ZSF nemože zaistiť. Ak ste členom ZSF a objednali ste si tieto produkty tak ste ich určite dostali. Filatelisti sú aj nečlenovia ZSF, ak ste nečlen ZSF nemožete obviňovať ZSF za nedodanie týchto produktov.
    Distribútor noviniek spoločných vydaní POFIS niekedy nedodá z hore uvedených dovodov FDC a tlačové listy čo sa stalo v prípade spoločného vydania s Egyptom a Kóreou, ktoré nedostali ani členovia ZSF ktorí si ich objednali.
    Miroslav Ňaršík, predseda ZSF

  • miloslav.figura 29. január 2014 @20:22

    Dobrý večer, pán predseda,
    som dlhoročný člen, tajomník aj novinkár KF. Žiaľ až dnes mi p. Podolská vysvetlila, že všetkým členom ZSF sa dostali len potrhané TL / myslím Kórea/ , resp iba podľa počtu obj. známok. Nemal som o tom vedomosti ani zo zväzu a nevedel som ani našim členom vysvetliť, prečo sme nedostali TL, keď ich máme u ZSF objednané. Môžem poslať dodatočne kópiu našej celoročnej obj. na ZSF i kópiu mojej vlastnej. Takisto som nevedel, že bol príkaz v predajniach POFIS nepredávať celé TL, ale len potrhané. A takisto som bol prekvapený, keď ma upozornili priatelia na nehorázne peniaze za tieto TL V ČR. Preto neviem, aký zmysel pre plebsčlenov ZSF majú spoločné vydania, keď sa k niektorým zahraničným materiálom nedostanú buď z nevedomosti alebo z nedostatku financií pri kúpe v zahraničí. Pretože SP /POFIS/ má len obmedzené množstvo zahraničných materiálov na predaj, to samozrejme budí podozrenie. P. Podolská podozrenie vyvrátila, viac sa k tejto téme vracať nechcem, ale kto odpovie na otázku, prečo členovia ZSF nie sú včas informovaní, že pri spoločných vydaniach niektoré materiály jednoduch nedostanú. Aby si mohli príp. včas zháňat potrebné materiály, kým sú cenovo prijateľné, príp. kým vôbec sú. Pán predseda, keď sa zamyslíte, nie je potrebné niečo upraviť a so SP doriešiť? Aby sme sa nemuseli pri spoločných vydaniach strachovať, že sa nám neujde to čo máme objednané a nemuseli zaťažovať p. Podolskú a POFISfórum. P. Podolská navrhla brať zahraničné spoločné vydania zaistené SP priamo od nich /Kórejský TL mali v produktoch/, bolo by to lepšie pre členov KF?
    Všetko dobré M.F.

  • nal 29. január 2014 @21:12

    p. Figura, dávam Vám do pozornosti tieto odkazy
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xkorea+slovakia+stamp&_nkw=korea+slovakia+stamp&_sacat=0&_from=R40
    http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.Xegypt+slovakia+stamp&_nkw=egypt+slovakia+stamp&_sacat=0&_from=R40
    Ebay je prvým krokom pre zaobstaranie si týchto známok. A (čo šokovalo aj mňa), že cena hárku bola skoro identická s cenou 2 známok ponúknutýych Pofisom (dobrovoľne sa priznávam, že už dlhšiu dobu nie som členom ZSF, ako "novinkár"som vedený v Pofise už veľmi dlhu dobu...).
    Ja osobne nemám za zlé Pofisu, ze nevedelo zadovažovať známky zo spoločného vydania. Faktorov, prečo tomu tak je a bolo je naozaj viacero a neovplyvniteľných Slovenskou poštou.
    Skôr mi vadí, že na svojej stránke neinformuje užívateľov o zozname všetkých spoločných vydaniach. Ale, to už je o niečom inom...

  • Monika Podolská (POFIS) 30. január 2014 @07:31

    Dobrý deň pán Figura,
    Chcem uviesť na pravú mieru informáciu, že som Vám vraj vysvetlila že všetkým členom ZSF sa dostali len potrhané TL. Nikde v našej diskusii som nespomenula, že by ZSF, alebo iní obchodníci, ktorí majú u nás objednané spoločné vydania dostali potrhané TL. Známky boli distribuované v takom množstve, ako boli objednané a tlačové listy boli nepotrhané. Predpokladám však, že pri ďalšej distribúcii pre kluby a jednotlivých členov ich bolo potrebné podeliť podľa stálych objednávok a teda aj potrhať.
    Problém je pravdepodobne v definícii tlačových listov TL/UTL. TL sú tlačové listy od viac ako 10 známok (napr. 20, 25, 30, 50, 100) a UTL - upravený tlačový list - sú tlačové listy do 10 PZ s jednou alebo viacerými známkami. V prípade Kórejského vydania, kedy bolo na tlačovom liste 20 známok, boli objednané ako TL.
    V našich stálych objednávkach nie je možnosť si objednať známky v celých tlačových listoch, len na kusy alebo upravené tlačové listy. Ak je objednané množstvo vyššie ako počet známok na TL, vytrhávame z TL len známky ktoré sú navyše. Samozrejme, že ak by ktokoľvek mal záujem kupovať len celé tlačové listy, môže to do svojej objednávky dopísať, my sa prispôsobíme potrebám zákazníkov.

  • miloslav.figura 30. január 2014 @09:47

    Dobrý deň, p. Nal,
    pekne ďakujem, pochopili ste o čo mi ide, už kontaktujem našich členov a idem zaistiť pre nás. Je to UPRAVENÝ TL, mám ich objednané u ZSF , SP ich zakúpila málo, pretože nie je povinná ich zakúpiť pre všetkých členov ZSF na zákl, objednávky, na českom trhu sú predražené atď. Preto som povďačný za Vašu informáciu. Len by som vždy potreboval vedieť, /nie od Vás/, čo mi na základe objednávky cez ZSF SP zakúpi a pošle a čo musím zháňat sám. Myslím materiály spoločných vydaní. Či v predajniach POFIS či u súkromníkov, ktorí majú zmluvné vzťahy. A včas členov ZSF informovať. To by mali dojednať ZSF a SP/POFIS/ . To je všetko.

  • m.narsik 30. január 2014 @21:43

    Pekný večer prajem.
    ZSF objednáva novinky podľa pretlačenéh tlačivo od SP, a.s. POFIS-u. Na tlačive nie je a ani nikdy nebol objednávací štvorček pre TL iba pre UTL ani pre slovenské poštové známky ani pre spoločné vydania. Nikto si nechce objednať TL s 50 alebo 100 známkami. To len na vysvetlenie.